Unias

Senaste inläggen

Av Unia - 14 januari 2016 21:21

Jag nämde ju att jag skulle åka på ett äventyr i tisdags, förlåt att jag låtit er vänta så här länge på att få veta var jag var. Ända sedan jag i höstas fick veta att mitt jullov skulle vara en månad långt har jag funderat hit och dit om jag ska åka på resa eller inte. Jag ville absolut, eftersom det inte är ofta man har så mycket tid, och det finns så mycket jag vill se och uppleva, men jag var ändå tveksam eftersom jag gärna sparar pengar och också kände ett behov av att bara göra inte så mycket. På mellandagarna, när jag träffade underbaraste Rumskompis (jag hoppas att ni vet att vi inte är rumskompisar längre, tyvärr, utan att det bara var förra året, men smeknamnet hålls kvar), kom det fram att vi båda hade sista veckan innan skolan börjar (=denna vecka) ledigt, och jag vet inte hur det kom på tal men vi började åtminstone drömma om att åka på en sista-minuten-resa. Efter det gick planerandet inte speciellt smidigt, eftersom vi båda är människor med otrolig beslutsångest och vill i princip allt. Ännu förra veckan funderade vi på vart och om vi skulle åka, men då fick hon veta att hon skulle ha något viktigt på onsdag, alltså denna vecka. Och på veckosluten var hon också upptagen. "Man kommer inte så långt på två dagar", konstaterade vi, men i samma sekund som jag sa det kom jag på - Stockholm! Jaa! Vi ställde in oss på att åka över till vår kära granne i Väst (svenskar som i själ och hjärta båda är haha), och tillbringa en dag i Stockholm. Tyvärr måste man för att åka på kryssning med Viking Line tydligen vara 21 år, även på vardagar, vilket förstörde vår plan lite (vi hade gratisbiljetter till Viking och bytte därför inte genast till Silja Line). Förstås fanns det ännu många alternativ, ett av dem att åka till Tallinn istället. Eftersom jag aldrig varit där började det locka mera och mera, och så fick det bli! Så i tisdags åkte vi istället över till vår granne i Söder. Helt otroligt hur man kan bara åka så där, besöka ett annat land och ändå både vakna och somna hemma, haha. 


Det blev en härlig dag. Gamla stan i Tallinn är helt otroligt mysig! All snö gjorde allt dessutom ännu mysigare, vi hade verkligen tur med vädret, även om det blev lite kallt efter allt fotograferande. Ni kommer naturligtvis att få se mina bilder! Jag rekommenderar varmt att åka till Tallinn, speciellt om man bor i Finland och det är så här lätt. Jag förundras över att jag inte varit där tidigare.Just nu är jag helt full av resfeber! Jag har kommit fram till att jag verkligen MÅSTE ta ett mellanår någon gång, bara resa runt, för jag vill ju se hela världen!


ANNONS
Av Unia - 13 januari 2016 15:57

Som jag nämt tidigare gillar jag verkligen bloggplatsens funktion att med bara ett klick komma till inlägg som man skrev just idag för x antal år sedan. Nu har jag flera gånger sett min "årslista" och fått lust att göra den i år igen. Bara för att minnas det gångna året. Läs om det intresserar, haha.


Vilket är ditt bästa minne från det här året?
- Nya Zeeland måste det ju vara, men egentligen räknar jag det till 2014. Får jag säga hela mars? Det var en så underbar månad, våren kom, jag umgicks mycket med nya och gamla vänner, det var Erottamatonta!, det var melodifestivalen, och månaden avslutades i Berlin tillsammans med världens bästa klass. Mars, eller lägret i Belgien.

 

Vilket är ditt sämsta minne från det här året?

- Tårar.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Mycket. Besökte Berlin och Belgien. Slutade tvivla på att prata finska. Började studera vid ett universitet och allt vad det innebär. Flyttade till ens storstad och allt vad det innebär. Och en massa detaljer förstås.

 

Höll du dina nyårslöften?

- Jo, mitt enda nyårslöfte var att smaka på blåbärsglögg, och det gjorde jag.


Lärde du känna någon som tog stor plats i ditt liv?

- Inte ännu.


Har du varit lycklig i år?

- Verkligen!

Vad kommer du minnas från år 2015 i framtiden?

- Hur mycket jag växte.


Vilka länder besökte du?

- Nya Zeeland, Tyskland och Belgien. Plus flygfält i Australien, Förenade Arabemiraten, England och Nederländerna.


Största misstaget?

- Att skjuta upp.


Bästa köpet?

10-gångerskort till dansskolan Step Up.


Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?

- Jag vet inte hur jag ska sätta det till ord.


Vad önskar du att du gjort mer?

- Skrivit brev och dagbok, dansat, läst.


Blev du kär i år?

- Jag blir kär väldigt ofta.


Vad fick dig att må bra?

- Glädje i alla dess former.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?

- Photograph av Ed Sheeran.


Största musikaliska upptäckten?

- Christina Perri.


Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Inget allvarligt.


Vad gjorde du på din födelsedag?

- Firade med mina två bästa vänner.


Vilket datum från i år kommer du alltid minnas?

- Jag minns inte vilket datum det var, men dagen Tavi dök upp på min trappa när hon egentligen ännu "borde vara" i Nya Zeeland. 


ANNONS
Av Unia - 11 januari 2016 19:19

Städa lite, torka damm, fixa fint, koka te, tänd ljus, sätt på musik som du gillar, sätt dig bekvämt och njut.


Det gjorde jag idag. Så otroligt skönt! Efteråt kände jag hur jag bara fyllts av energi och var på väldigt gott humör. Det är viktigt det där, att komma ihåg att njuta. Att ta hand om sig själv och bara andas och mysa ibland. Göra sådant man mår bra av. 


Jag njuter av att vara ledig. Så otroligt lycklig över att vi har fått så mycket snö, jag klarar inte av att gå ute utan att känna hela mitt inre brinna av glädje. Det är nog skönt också att vara hemma igen, att få tvätta kläder, diska och städa haha. Få lite ordning. 


Imorgon väntar ett nytt äventyr. Vart det bär då får ni höra sedan!


Jag hoppas att ni mår bra.


Av Unia - 10 januari 2016 18:50Det finns mening i allting, och det finns alltid en väg ut. Men man måste sluta gömma sig och skylla på andra, och istället acceptera det som hänt, ta kontroll och gå vidare. Hur ont det än kan göra så är det absolut värt det.


Av Unia - 9 januari 2016 17:59

Jag kom hem idag, trots att den ursprungliga planen var torsdag, haha så går det ofta när jag är hos bästis. Det har varit en helt ljuvlig vecka!

Jag förundrades över att denna stad faktiskt känns som hemma nu, jag kände att jag kommit hem nu redan när jag steg av bussen. Och vet ni vad?! Det var snöstorm! Ännu snöar det, vi har ju massor av snö här nu, helt ljuvligt, så jag kunde inte låta bli att gå ut på en promenad med pojkvän efter att vi ätit och jag packat upp mina kläder. Dessutom tog jag med mig kameran, som jag saknat som en galning dessa underbara vinterdagar. Tyvärr är bilderna lite mörka, men titta så vackert!!!


         


Det är alldeles galet hur mycket jag älskar vinter och snö.


Av Unia - 4 januari 2016 21:06

Vintern har äntligen kommit, -15 grader, snö och solsken. Jag njuter av det.

Och jag njuter av att vara hos bästis igen. Så skönt att stanna här en längre tid. Åh vad bra det är med vänner som hon! Någon som kommer springande med näsdukar när man brutit ihop och ligger och gråter på sängen. Jag förstår inte hur man kan vara så här nära en annan människa. Galet och tusen gånger guldvärt.


  

Det är ett nytt år nu. Jag har stora planer för detta år, men har inte hunnit planera dem ännu, haha. Jag vill göra detta år fantastiskt. Och jag tänker inte längre låta andra förstöra mitt liv. Jag är trött på att hela tiden bli beskylld för det ena och det andra, utan att själv få berätta för människor vad de gör till mig. Det är slut på det nu. Punkt och slut.


Förlåt att jag inte bloggat så aktivt den senaste tiden. Jag har annat på gång och är sällan vid datorn. Men det kommer nog ljusare tider, haha. Jag hoppas att ert år har börjat fint.


Av Unia - 31 december 2015 14:31

Jag har väldigt svårt att förstå att idag är sista dagen på 2015. Vart tar tiden vägen?! Jag har ett väldigt fint och händelserikt år bakom mig, nu vill jag tillsammans med er titta tillbaka på vad jag gjort:


 

Jag började året i Nya Zeeland. Jag kommer nog aldrig att glömma första dagen på året. Vi firade nyår hemlösa på en strand, vi hade ingenstans att sova så vi stannade uppe hela natten. Detta var naturligtvis också enda gången under hela min vistelse där som det regnade, haha, så det blev lite kallt. Ändå ett riktigt bra nyår och jag ser tillbaka på det med stor glädje. Tidigt på morgonen, efter att ha vakat på en strand hela natten och inte ätit något på otroligt länge, tog vi våra stentunga packningar och traskade iväg till busshållplatsen, några kilometer bort. Rekommenderar inte! Den värsta promenaden i mitt liv. Nåja, resten av dagen tillbringades i buss, sovande.

Ni hittar flera bilder och berättelser från min resa under kategorin Unia ute i världen.


En trött jag kom hem från Nya Zeeland dagen innan skolan började igen. Och då började ett intensivt arbete med vår dansproduktion, Zona Temporalis. Det var långa dagar och fullt upp hela tiden, eftersom jag förutom det också hade en solodans att koreografera och inträdesprov att börja läsa till. På veckosluten umgicks jag så mycket jag hann med min pojkvän, och det var så mitt liv såg ut.


 

I februari fortsatte ännu intensivare träningsdagar inför premiären som var veckan före sportlovet. Det var verkligen en galen tid, huh! Men vi klarade av det till slut.

På sportlovet fick jag vila, och sedan började nästa projekt: Min väns slutarbete om musik och dans som går hand i hand. Jag är ännu SÅ lycklig och tacksam över att jag fick vara med i det, så otroligt härligt och roligt!

I skolan övergick vi till vardag igen och jag blev som eld och lågor. Inspirerad av våren som var på väg och älskade skolan.


 

I mars var det skola under veckorna, och Erottamatonta! (slutarbetet) på veckosluten, vilket också innebar att pröva på ett annat liv och träffa många nya människor. Inte bara nya heller, det var en så stor glädje att få umgås så mycket med min före-detta dansvän igen. Verkligen en underbar månad! Våren kom och solen sken, jag var ute massor. Läste till inträdesprov så mycket jag orkade. 
När föreställningarna av Erottamatonta! var över, åkte jag till Berlin tillsammans med klassen. En helt ljuvlig resa, som satte många tankar att snurra i mitt huvud, och jag började tvivla på att jag verkligen gjort rätt beslut som bestämt mig för att inte söka till någon dansskola (vilket jag ännu tvivlar på). Världens bästa klass. Just det, och så såg jag ju alldeles otroliga dansföreställningar!


 

I april blev det övningar inför dansafton (nu inser jag att jag ju hela tiden hade någon uppvisning på gång, hehe). Världens bästa rumskompis och jag gjorde en duo tillsammans, och jag velade hit och dit om jag skulle göra en solodans också eller inte, men till sist måste jag inse att jag inte hade tid. Läsandet till inträdesprov blev mera på allvar nu, och jag fortsatte njuta av våren. Inspirerad och förväntansfull inför framtiden, samtidigt som jag var skräckslagen och inte ville att skolan skulle ta slut.

I slutet av månaden hade vi dansafton, vilket var sista dagen som hela klassen var på plats. En dag full av glädje och tårar. Kvällen fortsatte dessutom med en sitz för hela skolan.


 

I maj var det dags för mina sista dagar i världens bästa skola. Det blev helt härliga dagar, och solen sken. De härliga dagarna var dock också fyllda med många tårar, och nästan ångest. Jag är verkligen överlycklig för att jag fick gå i den där skolan och lära känna de där underbara människorna. 

I maj började också inträdesproven, och när det ena var över var det dags att börja läsa till det andra. Jag flyttade hem till mamma när skolan slutat, och där njöt jag av våren och sommaren medan jag läste socialpsykologi. Träffade också min fina dansfamilj, mina vänner från hemorten, och min pojkvän.


 

I juni var det mycket som hände; jag började jobba, det var inträdesprov, min bror blev konfirmerad, jag funderade massor på framtiden och det blev nästan allvar att jag skulle åka till Tyskland och jobba som au pair i ett år, min bästa vän överraskade mig rejält och kom hem från Nya Zeeland tidigare än hon sagt, och annars umgicks jag med familjen och pojkvännen. 

Till sist fick jag veta att jag kom in till socialpsykologi, och fick värsta beslutsångesten eftersom jag redan pratat så mycket med au pair-värdfamiljer och fastnat så starkt för en, men bestämde mig för att vara vuxen och välja studieplatsen. Trots att jag ännu är osäker på vad jag vill göra i framtiden är jag nöjd med mitt val, nog för att au pair antagligen varit minst lika bra haha.


 
I juli fick vi äntligen ett sommarveckoslut. Jag hade alla mina närmaste hos mig de dagarna och det var alldeles underbart. Sedan flyttade jag till pojkvän eftersom det var närmare jobbet. Jag jobbade på och umgicks med nära och kära. 

 

I augusti fick jag sommarlov och åkte en vecka till Belgien på ett dansläger. En av de bästa veckorna i mitt liv. Än en gång träffade jag helt härliga människor. Det var så oerhört roligt!

Efter resan hade jag ännu lite tid för att pusta ut och umgås med människor innan jag åkte till huvudstaden och började vid universitetet. Ett nytt kapitel i mitt liv började.


 

I september fick pojkvän och jag vår lägenhet och flyttade dit. Det blev en månad med massor av flytt, studier och utforskande av omgivningen. Gulisprogram, deadlines, lära känna nya vänner och umgås med gamla. Fick vara modell för en dag. Grupparbeten, grupparbeten, grupparbeten. Och hösten kom.


 

Oktober fortsatte till stor del som september. Förutom att jag började dansa, och gick också några gånger på pilates och yoga. Och jag var med om min första tentvecka. Jag var och tittade på detta års dansafton. Umgicks, och dansade, med min kära rumskompis. Och så var det förstås kulturkarnevalens staffutbildning.


 

Kulturkarnevalen, jubileumsfest, födelsedag, finfina vänner, släktkalas, och studier, studier, studier. Och jag började dansa lyrical jazz. November var början på min stress.


 

December. Vad ska jag säga? Första halvan av december var inte alls kul. Jag hade inte tid för annat än att läsa och blev helt slut. Låg i sängen och grät varje dag. Men när den viktigaste tenten var över började jag genast må bättre. Och då fylldes mitt liv med glädje. Jag umgicks mycket med klasskompisarna och hittade på mycket roligt. Vi började planera nästa sommars dansläger tillsammans med människorna som var på lägret i Belgien, nästa sommar ska vi ordna ett dansläger i Finland och vi är med nu ända från planeringsskedet. Jag pysslade julkort (bara 21 stycken hehe) och köpte julklappar. Julveckan åkte jag till mamma och tillbringade tid med familjen och min pojkväns familj. Nu har jag igen varit till stan en sväng och träffat mina underbara VNF-kompisar, men återvände igår till pojkvän och ska fira nyår här.


GOTT NYTT ÅR KÄRA VÄNNER! Jag hoppas att ni får ett härligt 2016.


Av Unia - 24 december 2015 19:35

Idag är det julafton och jag har firat tillsammans med familjen. Julkyrka, julmiddag, julkalendern, och julklappar. Jag har fått helt otroligt fina julklappar i år, är så tacksam.

Här en bild från vårt julbord och vår julgran.


 

God jul alla kära människor!


Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Unias med Blogkeen
Följ Unias med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se