Unias

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

För rädd

Av Unia - 29 september 2012 14:00

tors 26.8

Jag vakna inatt igen av att pappa kom hem foll, tillsammans med di där andra asiga gåbbarna. Jag for över ti Annas säng så tyst ja kund, vi var rädda för att pappa sku komma inklampandes i vårt rum å börja skrika åt oss. Det ha hänt så många gånger förut, men vi ha lärt oss att det e bäst att hålla me i allt han säger då, för annars blir han ännu argare. Fast int vi ha gjort någå.

Pappa kan nog va helt snäll ibland, men man måst allti va på sin vakt. Han blir så lätt arg, i alla fall när han e foll, vilke e ganska ofta tror jag. Anna å jag brokar prata om att han kanski e foll hela tiden igentligen.

Vi låg där stilla under täcke, hörde hur alla skrek ute i hallen. Pappa skrek åt mamma å mamma skrek tillbaks, di andra gåbbarna skrek ti pappa som skrek tillbaks, å till sist skrek mamma åt dem å fara. Det verkar som di tycker om mamma för di svara bara någå å sen blev det tystare, bara mamma å pappa kvar. Vi hörd hur mamma försökt lugna ner pappa å sen for di säkert å sova för det blev tyst. Jag stanna kvar i Annas säng om någå sku hända. 

På förmiddan va det skola igen. Jag kom varje gång sist ida när vi hoppa hage, det e nog för jag sov så dåligt. Ti mina vänner säger jag bara att jag int fick sömn. Anna å jag berättar aldri ti nån om pappa.

Efter skolan hjälpt Anna å jag mamma å baka bollar. Vi låssades att vi int vakna inatt då hon fråga hur vi hadde sovi. Igentligen vet jag int varför vi aldri säger någå, det har bata blivi så. Jag säger int ti nån annan än åt Anna hur rädd jag e för pappa. Man ska jo int vara det. Men med Anna kan jag prata om det, för hon e ju å lika rädd. Tillsammans e vi rädda, för rädda för att prata med nån annan. Kanski mamma ha märkt det, men hon e kanski för rädd hon me. Men hon sku nog aldri säga de ti nån. Hon tycker ju ändå om pappa.

Bollarna va goda. Anna å jag tog några me i en korg å gick ut. Jag tycker om Anna, vi har allti så roligt å e allti me varandra. Utan hon sku jag nog int vila leva.

Men no tror jag att mamma kommer, så jag måst låssas sova. När hon ha fari far jag nog ti Annas säng igen. Hoppas vi får sova inatt.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haha, någon som inte förstod något ord? ^^

Detta var en skoluppgift. Textkompetens, till texten Gårdskarn av Anders Cleve. Denna uppgift här ovan var att vi skulle skriva ett utdrag ur en av döttrarnas dagbok. Orsaken till att språket är som det är i min text är att jag använde mig av dialekten i berättelsen, det var otroligt roligt att skriva så! ;)

Jag bestämde mig för att publicera denna eftersom jag ju vill ha detta lite som en skrivblogg, och när skolan tar upp så mycket tid att jag inte hinner skriva något så kan jg ju visa er vad jag skriver i skolan då ;) Bättre än ingenting?! :)

 
 
SirL

SirL

30 september 2012 00:21

Jag fattade xD

Och jag gillade det faktiskt : )

http://myloveforwriting.bloggplatsen.se

Unia

30 september 2012 17:34

Haha, bra ;)

Och tack :))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Unia - 8 mars 2017 20:50

Hejsan! Jag ser att flera ännu tittar in här, trots att jag flyttat min blogg till nouw. Här kommer några tips om inlägg som finns på min nya blogg:     Varför sminkar jag inte mig?   Singapore, mitt hem i höst   7 tips: Så här...

Av Unia - 11 oktober 2016 14:06

Jag började blogga här för lite mera än fyra år sedan. Min presentation av mig själv såg då ut så här:   "Jag är en flicka från svenskfinland som kallar mig Unia, jag dansar modern dans och skriver (mestadels brev, men ska försöka komma igång med...

Av Unia - 15 augusti 2016 19:40

Efter att jag ätit middag idag ville jag gå ut, solen sken och jag vill ta vara på den så länge den visar sig. Hade svårt att bestämma mig för om jag skulle gå på promenad, gå till skogen och plocka svamp/blåbär, eller sitta ute och göra något produk...

Av Unia - 27 juli 2016 22:18

Snubblade nyss över denna dansvideo, och den är så otroligt bra att jag bara måste dela den med er. Njut!   ...

Av Unia - 9 juli 2016 21:11


Gissa om jag varit lycklig denna vecka?     Den här sommaren blir nog helt underbar, trots allt. Mitt första läger var SÅ härligt, och denna vecka har varit lika härlig på ett annat sätt. Stockholm, Mariehamn, Allsång på Skansen, och bästa v...

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2012 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards