Unias

Senaste inläggen

Av Unia - 22 maj 2016 18:09

Några av er kanske minns att jag var på en Puppy Parade i höstas? Eftersom det var ett så lyckat evenemang bestämde arrangörerna att fortsätta med detta. Idag ordnades stadens andra Puppy Parade, och naturligtvis var jag på plats för att ta emot kärleken från sötnosarna!


           

ANNONS
Av Unia - 21 maj 2016 11:35

Mina sista bilder från körsbärsparken. Så klart att jag måste få klättra lite!
  
 

ANNONS
Av Unia - 20 maj 2016 19:28

Snart börjar finalen av Let's Dance! Och åh så lycklig jag är över att det är Bianca och Elisa som tävlar om segern! Det kommer att bli en kanonshow ikväll har jag på känn.


Förra veckan fick jag ju faktiskt se dem live. I och för sig var det genrepet, men ändå. Det var så bra!!! Helt otroligt dock att de bara några timmar senare skulle sända direktsänt i TV:n, för man märkte mycket väl att det var en repetition haha. Manuset glömdes bort eller kundes inte alls, man visste inte var man skulle stå, och lite sådär. Men det gjorde det ju nästan ännu mera spännande att se. Så kul att få se salongen på riktigt, och framför allt att få se dem dansa på riktigt. Passande nog hade ju Bianca en modern dans just den gången, min dansstil. Jag tycker så mycket om henne! Deras samba var också SÅ BRA, och Elisas hip-hop gillade jag också mycket. Så glad över att jag fick uppleva det live!


Eftersom vi så gott som genast efter Let's Dance gick till Globen (!!!) kunde jag inte ha min kamera med mig, eftersom man inte fick ha systemkameror in till Globen, men min kära vän har en digikamera så jag delar med mig av några av hennes bilder istället. De är alltså tagna av henne, och om hon själv är på bild är det hennes mamma eller moster som tagit bilden.


Vi köade i strålande solsken.


  Ivriga fans, hehe.


  Nästan alla bra platser nere vid dansgolvet var reserverade, men här var det helt tomt och det var verkligen bra platser! Vi fick ju dessutom uppleva det lite backstage samtidigt, haha. Coolt att se när de filmade!


      Vinnarparet, hoppas jag.


  Efteråt fick man gå fram och ta bilder. Och... Utanför gav de autografer!


Lycka till ikväll Bianca, jag hejar på dig!


Modern dans med Bianca och Alexander  

Av Unia - 19 maj 2016 21:15

Jag vaknar av att det kniper i magen. Kollar klockan. 4:02. Skönt, jag får sova ännu två timmar! 

... Trodde jag. "Det går nog om snart, det är bara att stänga ögonen, slappna av och så ska jag nog

kunna somna" tänker jag. Men mensvärk är mensvärk, vägrar släppa. Det har redan gått en halvtimme, så jag tar en värktablett för att få sova åtminstone lite till. Som vanligt blir det först värre. Jag vrider och vänder, sätter mig upp, kryper ihop, vill bara att det ska försvinna. Men nepp, inte kan jag sova. 

I något skede slumrar jag till, men vaknar igen när R rör på sig bredvid mig. När klockan ringer kl. 6:00

ligger jag fortfarande vaken. Fint, nog ska jag väl klara av den här dagen med bara fyra timmars sömn. 


Jag stiger upp, klär på mig, fixar håret, packar det sista, äter en banan och dricker en mugg O'boy. När jag är färdig går jag ut till bussen. Konstigt, jag känner mig inte alls trött. Gillar stämningen som ligger i luften en tidig vårmorgon. Förvånansvärt många stiger på bussen tillsammans med mig. Ska de också till flygplatsen?


Jag har aldrig åkt den här bussen tidigare, men i början följer den ändå vägar som jag känner till. Efter det njuter jag av att se nya ställen, följer med busshållplatserna för att veta när jag ska stiga av. Bussen är i tid, så när jag stiger av har jag tio minuter på mig att hitta busshållplatsen där jag ska stiga på nästa buss. Lyckligtvis finns det skyltar med busshållplatsens namn på, så jag kan lätt följa dem. När jag blir osäker tar jag fram Google Maps på mobilen, men jag ska bara gå rakt. Jag kommer fram till busshållplatsen några minuter innan bussen ska komma, men märker att det är fel hållplats. Bussen som jag ska ta går nog där, men åt fel håll. Paniken börjar stiga, jag ser ingen busshållplats på andra sidan. Det är motorvägsområde så man kan ju inte heller precis gå var som helst. En kvinna står på samma busshållplats som jag, så jag frågar henne om hon vet varifrån flygbussen går. Hon förstår genast stressen i min situation, men kan tyvärr inte hjälpa mig. Hon tipsar om att fråga en busschaufför, och vi undrar om det kan vara någon av de två andra busshållplatserna som vi ser i närheten. Jag springer dit, men det är inte rätt. Jag stannar en buss och frågar chauffören. Han säger att jag måste åka in till centrum, att flygbussarna går från hållplatsen bredvid IKEA. Samma hållplats som jag bytt buss på så många gånger på väg till flygplatsen, när jag kommit bortifrån. Jag bara tackar honom trots att jag vet att en buss ska gå härifrån. Någonstans i närheten. Klockan bara tickar och egentligen ska min buss redan ha gått. I panik går jag tillbaka till hållplats nr. 1 och spanar efter hållplatser på andra sidan. Ser inga, och ringer till kära kära S som med sin familj är på väg till flygplatsen de med. Våra bussar skulle ha varit där samtidigt.

Jag förklarar min situation. Panik panik panik. Hon föreslår att ta taxi. Just det, det hade jag inte ens

tänkt på. Jag säger att jag ännu kollar reseplaneraren på nätet, och ringer efter taxi om det inte finns något annat alternativ. Tydligen finns det en tågstation i närheten, med tåg skulle jag vara på flygplatsen en halvtimme innan flyget lyfter. Jag söker efter anvisningar för att gå till tågstationen, men får endast körväg. Jaha. Vi bestämmer att det nog är säkrast att beställa taxi. Så att jag säkert hinner. Jag ser en ABC några meter bort, går dit och ringer efter taxi. Några minuter efter att jag fått bekräftelse på att de tagit emot min beställning får jag ett nytt meddelande där det står att min beställning flyttats till en utomstående taxi på grund av rusning. Okej, ingen skillnad så länge det kommer en taxi snabbt. Jag står där och väntar. Väntar och väntar och väntar. Tiden går och jag känner paniken stiga. Tio minuter. Femton minuter. Tjugo minuter. Kollar hur länge det ska ta till flygplatsen med bil. Andas. Jag hinner nog. "E du i taxin?" En halvtimme. Nära till en panikattack. Jag skakar och gråter. Fyrtio minuter. Nästan en timme har gått. S ringer. Jag hinner nog inte längre med flyget. De pratar med personalen. Jag ringer till kundservicen. De kan inte göra några ändringar till min biljett, jag måste köpa helt nya. Och ja, jag får inte använda returbiljetten heller, för den går man automatiskt miste om ifall man inte använder turbiljetten. Jag kan köpa nya biljetter när jag kommer till flygplatsen. Nästa flyg går om några timmar. Okej, tack så mycket. Jag ringer tillbaka till S. Pratar med hennes mamma också. Allt ordnar sig, jag ska ta flygbussen in till centrum när jag kommer till Arlanda. De kommer till centralstationen. Andas. Okej, tack, vi ses där.


Jag behöver ingen taxi längre. Nu har jag gott om tid att ta mig till flygplatsen. Jag gråter medan jag väntar på bussen. Jag gråter i bussen. Lyssnar på musik för att lugna ner mig. Det här blir nog bra, jag kommer till Stockholm i tid, jag missar ingenting. På flygplatsen köper jag nya biljetter. Receptionisten kan svenska. Jag får samma returflyg som tidigare. De nya biljetterna kostar 200 euro. Men jag hålls lugn. Jag betalar med kort, tack. Tack så mycket!

Jag går lätt igenom säkerhetskontrollen. Inga köer alls. När jag kommer till min gate skickar jag

meddelande till mamma och Tavi. Mamma ringer, och jag bryter ihop när jag börjar berätta. Jag gråter bland en massa andra människor, kan inte stoppa det. Jag förklarar allting och hon blir nästan lika till sig som jag själv. När vi lägger på går jag till toaletten och fortsätter gråta. Skriver med Tavi och gråter ännu mera. Jag vet inte hur länge jag sitter där. Nästan en timme går tills jag börjar prata om annat med mina klasskompisar och klarar av att lugna ner mig. Går till ett café för att äta något. Andas. Det blir nog bra. Allt ordnar sig. Det är lugnt nu. Ringer ännu till R, och klarar denna gång av att hålla gråten borta. Säger hejdå när jag ska gå ombord på flyget. Stockholm, nu kommer jag!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Av någon anledning hade jag lust att skriva detta som en berättelse. Kanske det är lättare att handskas med det då. Men detta är verklighet, det hände mig verkligen. Det var en av de värsta morgnarna i hela mitt liv, med dagen fortsatte klart mycket bättre än den började. Det får ni läsa om en annan dag!

Av Unia - 18 maj 2016 17:49


         

Av Unia - 16 maj 2016 19:09

Tack till min fina vän som tagit bilderna!


            

         

Av Unia - 15 maj 2016 22:30

Ingen har väl missat att finalen av Eurovision Song Contest 2016 var igår? Detta år har jag ganska mycket att säga om det känns det som, eftersom jag ju på fredagen var på The Jury Final och såg hela showen LIVE (helt otroligt!), så jag känner att jag inte kan klämma allt in i samma inlägg. Jag vet inte riktigt vad allt som kommer att dyka upp, men först tänker jag berätta hur jag hade delat mina poäng om jag hade varit en enväldig jury, hehe. Detta är riktigt svårt, för allvarligt talat tyckte jag om alla låtar utom Georgiens, och riktigt mycket om alla utom den, Nederländernas och Cyperns, haha. Så även om jag är tvungen att dela ut låga poäng till vissa och inga alls till andra, betyder det inte att jag inte tycker om dem. Så här tror jag att jag skulle dela ut mina poäng:


1 point goes to:


Hungary - Pioneer
Jag älskar Eurovisions-trumman och rytmiska låtar som denna. 


2 points go to:


Poland - Color of Your Life

Det känns som om jag borde ge mera poäng till denna. Jag bara älskar den! Texten, rösten, rytmen, helheten. Och live var den helt otrolig. Hela globen sjöng med i "Oooooh" och det var magiskt. Nu måste jag sluta tänka för annars ger jag flera poäng till denna och är tvungen att lägga ner ännu mera tid på min lista, haha.


3 points go to:


Russia - You are the only one

En låt som jag gillar mer och mer för varje gång jag hör den. Lite väl mycket inspirerad av Måns dock. Men det gör den ju inte sämre, haha. Jag rycks med och får energi.


4 points go to:


Ukraine - 1944

Grattis till Ukraina och Jamala som vann hela tävlingen! Detta är en mycket vacker och rörande låt. Första gången jag hörde den tyckte jag att den var ganska "konstig" (inte på ett negativt sätt, konstnärlig passar kanske bättre), men jag gillade den nog. Nu efter att ha hört den ett antal gånger ser jag inte ens det där "konstiga" mer, haha. Det är en låt som växer mycket, och jag gillar att Jamala sjunger med så mycket känsla. Dessutom måste jag bara påpeka att framträdandet var ännu vackrare live och man såg scenen hela tiden, så vackert gjort!


5 points go to:


Spain - Say Yay!

Så mycket energi! Jag gillar stämningen, glädjen, dansen.


6 points go to:


Azerbaijan - Miracle

Den här var så bra live! Otroligt bra show, och jag älskar hennes utstrålning och styrka. Dans och energi.


7 points go to:


France - J'ai Cherché

Åh, jag älskar franska haha. Här älskar jag verkligen energin, det är en catchy låt som gör mig glad. Det går lätt att sjunga med och stämningen i globen var fantastisk.


8 points go to:


Israel - Made of Stars

Förlåt om jag retar er med att jag sett allt detta live, men jag måste bara säga det igen: Denna var alldeles otrolig live. Annars skulle den nog inte få så här höga poäng av mig, men det var verkligen magiskt. Han påminner mig om Oscar Zia och låten påminner till och med lite om Human, haha. En mycket vacker låt och jag kommer säkert aldrig glömma ögonblicket då eldregnet började falla i globen. Åh!


10 points go to:


Belgium - What's the Pressure

Showen kunde inte ha börjat bättre. Jag älskade denna låt från första gången jag hörde den. Så positiv och glad och mycket dans. Texten innehåller sådant som jag själv brukar säga och jag älskar Laura, hennes energi, glädje, och underbara utstrålning. Efter att ha kollat alla avsnitt av "Inför Eurovision" var det endast denna låt, och min vinnare, som jag kunde säga att jag gillar (jag gillade många andra också men mindes inte dem). Det finns något som tilltalar mig mycket starkt i denna, och jag är säker på att jag kommer att fortsätta lyssna på denna även efter att Eurovisionsbubblan spruckit.


And finally, my 12 points go to......


Australia - Sound of Silence

Jag tror inte att ni är förvånade. Jag älskar powerballader och Dami Im kan ju verkligen sjunga. Australien levererar verkligen när de får vara med; en så bra låt med en otrolig sångare. Jag älskar detta. Fastnade genast. En del tycker att det är fel att heja på Australien för att de inte hör till Europa, men när de är så här bra kan man ju inte låta bli. Och vad spelar det för roll egentligen? De är ju med så då förtjänar de ju samma behandling som alla andra. Jag kan åtminstone inte motstå denna underbara låt och hennes fantastiska röst och styrka.


Vad tyckte ni om låtarna i årets Eurovision? 

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Unias med Blogkeen
Följ Unias med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se