Unias

Senaste inläggen

Av Unia - 10 juni 2016 19:01

Speciellt när Yle låtsas vara SVT och spelar in ett frågesportsprogram som är gratis att komma och titta på och har en gästartist som heter Oscar Zia. Och man sitter bara någon meter ifrån där han står och sjunger. Han sjöng så himla bra och verkar ha en skön personlighet. Och vad ska man göra när han tittar rakt in i ens ögon och ler?! Haha. 

Tack till På resande not och till mitt fina sällskap och till härliga Oscar Zia!


  Jag kommer inte över hur härligt det är att ha en kompis som är så inne i svensk musik som jag är! Du är underbar, också för andra orsaker haha <3


 

Jag försökte länge stå emot de där svenska populära unga snygga pojkarna. Men jag har slutat kämpa nu, vissa av dem går helt enkelt inte att motstå haha. Måns vann över mitt motstånd med Allsång på Skansen, Oscar med Human. Och när de engång har tagit sig förbi muren kommer de nog aldrig ut igen, mohahah. 


Haha förlåt, jag blev bara en aning uppspelt över att träffa Oscar Zia idag. Nu ska jag sluta.

ANNONS
Av Unia - 8 juni 2016 18:00

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

På måndagen för att jag var trött och slut och hungrig och för att min försening till Stockholmsflyget inte berodde på väderleksförhållande, tekniskt fel eller trafikolycka.


TRE SAKER DU AVSKYR?

Orättvisa, våld och fördomar.


HUR VAR DU I SKOLAN?

Den ordentliga som tyckte om och hade lätt för att lära mig.

 

VAD BLIR DU STRESSAD AV?

När människor inte lyssnar.


TRE SAKER DU ÄLSKAR:

Mina vänner, dans och solen.


HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Glad, positiv och pålitlig.


HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?

Livsälskare med båda fötterna på jorden och ett eget sätt att se på världen.


EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:

Att ringa till andra, speciellt sådana som man inte känner. Att sedan tala är inget problem, men själva ringandet innan de svarar.


NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

Oj! När jag har lockigt hår, fina kläder och är sminkad av någon som kan sin sak.

 

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

Haha, jag skrattar ju nästan hela tiden! Det krävs så lite för att jag ska skratta, så inte minns jag vad det var jag senast skrattade åt.


NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?

Mitt eget liv.


TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

Ormar, stora djur som plötsligt kan springa ut på vägen, och självmord.


ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Väktare.


SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:

Barnträdgårdslärare.

ANNONS
Av Unia - 7 juni 2016 20:27

Men vilken tur att jag hann fånga dem på bild medan de ännu levde! Haha.


                 

Av Unia - 6 juni 2016 19:19

som jag brukar säga, haha. Visst lever jag ju hela tiden, men ja... 


På fredagen åkte jag hem till mamma, där jag tillbringade mitt veckoslut. På lördagen var jag på lågstadiets skolavslutning, och senare på min barndomsväns studentfest. Det blev en fin dag, så trevligt att få träffa henne och hennes familj igen! ♥ På söndagen åkte jag till pojkvännen och hans familj, också det ett mycket mysigt återseende! Idag kom jag hem, och det är det jag menar med att det är dags att börja leva igen, haha. Jag hade några lite stressiga dagar innan jag åkte, så min lägenhet är inte precis i sitt bästa skick. 

 

Dansskolan som jag gått i nu hela våren har några sommartimmar nu i juni, så jag har planerat in några av dem. Jag kom nyss hem från en nutidsdanstimme, det är nog svårt att hitta en sån i min stil, men skönt ändå att få dansa lite! Så nu sitter jag här och äter mellanmål, och när jag har bloggat färdigt ska jag duscha och sedan är det städningsdags! Diska, reda upp köket, packa upp väskor, städa undan pyssel, reda upp skrivbordet, ta ner tvätten. Hur jag tillbringar resten av kvällen återstår att se, antagligen sätter jag mig här vid datorn igen för att uppdatera mig om vad som hänt medan jag varit borta.


P.S Kolla vilken skönhet jag fick uppleva på torsdagkväll när jag var ut och cykla. Det är förstås mobilbilder, men de visar ju lite ditåt åtminstone. Det var så vackert! (Och haha jo, det blev en ganska sen cykelfärd p.g.a att det åskade superlänge.)


   

Av Unia - 4 juni 2016 11:41

På hemvägen från Åland åkte vi Viking Grace, och även om en kryssningsbåt är en kryssningsbåt (mycket roligare när man var yngre) gillade jag Grace bättre än de andra. Speciellt mycket gillade jag Club Vouges övrevåning där man kunde sitta vid fönstren och titta ut, lyssnandes till livemusik.


  Precis som våra dagar i Mariehamn var början av vår båtresa grå, men ju närmare fastlandet vi kom, desto finare blev vädret.


  Till sist var det full solsken och vi vågade oss ut på däck.


  Near, far, wherever you are...


   

Av Unia - 2 juni 2016 21:45

Tidigare inlägg om den dagen: början, mitten & Let's dance.


Som sagt, jag fick gå in i globen, och trodde att jag skulle dö av spänning, förväntan och iver. Vi hittade lätt till våra platser, och konstaterade att de var hur bra som helst! Vi såg scenen, vi såg backstage och vi såg greenroom. Jag satt och studsade på min plats och klappade i händerna och visste inte vad jag skulle göra med alla mina känslor. Strax efter att vi anlät började en grupp på fyra människor underhålla oss med en massa Eurovision-hits, och alltså jag hade varit nöjd redan med det haha. Kände mig euforisk (yes, pun intended).


När de var klara kom en teknikmänniska/scenarbetarnas boss eller vad han nu var haha och gav oss lite info om hur det hela skulle gå till. Gällde mest för dem som var där nedanför scenen att de skulle akta sig för kamerona, de skulle vara försiktiga med sina flaggor och sånt. Och sedan vet ni, sedan började det! Ni som tittade på Eurovision vet alltså ungefär vad jag fick se, förutom att jag såg det från ett annat perspektiv, jag såg allting från min plats och inte genom kamerona (det gjorde jag förstås följande dag). Och vet ni vad? Trots att Eurovision är gjord för TV tycker jag att det var finare på plats. Alltså det är ju klart att man tycker att det är bättre live, det behöver jag knappast säga, men jag tycker också att det visuella var bättre när man hela tiden såg helheten. Även om jag inte såg det framifrån, haha.


Bilderna är igen min väns, eftersom man inte fick ha systemkamera in i Globen, men jag ska också visa er några filmer och de är tagna med min mobil (vilket resulterar i att det ser ut som om vi är mycket längre bort än vi var).


 Här är de - Programledarna som hyllades av hela Europa!


  Ett så bra nummer att börja med! Jag satt och dansade och sjöng och klappade för fullt, alltså åh så härligt det var!


Det här ögonblicket kommer jag alltid att minnas. Det var SÅ vackert! Guldregnet och sången och stämningen och allt. Det starkaste ögonblicket under hela kvällen. Guldregnet var förresten också min favorit av specialeffekterna, och det var inte alls lika fint i TV:n.


   Frans framträdande var också visuellt vackert. Och kolla hur galen publiken var:


Man hör knappt musiken i den här videon, haha. Det var en så konstig upplevelse, för trots att jag inte är alls galen i Frans, jag ville inte ens att han skulle vinna Melodifestivalen (men alltså jag har ingenting emot honom, jag gillar nog honom och låten men inte något extra), så blev jag så påverkad av de andra i publiken att jag för stunden var galen i honom, haha. Man kan inte motstå den där stämningen!


Australien, min favorit. Förutom att lyssna på hennes vackra sång kan ni i den här videon se att hon blir nedlyft från där hon satt, och se hur kameramänniskorna springer på scenen haha. Så skickligt hur de alltid lyckas undvika kameran! Allt scenarbete imponerade mig faktiskt stort, hur snabba alla var och hur noggrannt igenomtänkt allt var, det handlade om sekundarbete kan jag berätta! Alla byten mellan låtarna var alltså helt otroliga, scenen var som en datorskärm och så fort en låt var slut blev scenen som en karta för nästa bidrag, alla platser var utmärkta. Mic-stativet, artisten, instrumenten, rekvisitan. Allt fanns digitalt och visades på scengolvet. Ca 20 människor rusade ut så fort kamerona var borta, ut med det gamla och in med det nya, och inte förrän en halv sekund innan nästa låt började och kamerona kom på var det färdigt. Ofta var det ännu scenarbetare kvar på scenen när låten började, men kameran fokuserade på något annat så de syntes ALDRIG (jag höll koll när jag tittade på det i TV:n haha). Imponerande!


 

I denna video händer det mycket! Och jag måste ännu bara påpeka att ljudet var mycket bättre än så här, det är videons fel haha. I verkligheten hörde man nog låten över all pyro.

Det här är ett annat ögonblick som jag vill dela med mig av. Han sjunger ju "I've been waiting for this night" haha, och just då bubblade världens största lycka upp i mig. Jag tittade på S och sjöng av hela mitt hjärta att jag väntat på den här kvällen. För det hade jag minsann, och den slog alla mina skyhöga förväntningar!


Ännu ett ögonblick som jag minns otroligt starkt är detta, när scenen i Kroatiens bidrag byter färg tillsammans med låtens lyft. Detta var så extremt vackert, alltså ååh! Jag ville nästan gråta.


Det sista videoklippet som jag vill dela med er är denna korta snutt från Rysslands bidrag (jag började få ont om lagringsutrymme haha). Detta eftersom det här är en låt som jag verkligen fastnade för när jag hörde den live. Den gav mig så mycket energi och den kändes så stark. Detta utan att jag såg den häftiga showen!


  Armeniens sexigaste kvinna, eller vad var det? Haha, egentligen vill jag bara visa den här bilden för att jag tycker att den är så snygg. Sista bidraget, men än var det långt ifrån över!


Ännu fick jag se Justin Timberlake, Måns uppträda, Lynda Woodruff, en hel del prat, och förstås det bästa någonsin; Love Love Peace Peace! Då trodde jag allvarligt talat att jag skulle skratta ihjäl mig, det var så mycket som hände och så klockrent och perfekt, iiiiih! Och så fick jag ju se Alexander Rybak också! Men mera om mellanakterna har jag skrivit här.


Här har ni honom - Justin Timberlake! Haha, jag har aldrig brytt mig om honom eller vad man ska säga, men det var ju ändå lite coolt att se honom. Och samma som med Frans hände här; Jag blev lite galen.


  Drums - there has to be drums!


För att sammanfatta kvällen kan jag säga att det var fantastiskt, något av det bästa jag varit med om i hela mitt liv. Ett tips också till er som vill se ESC live; The Jury Final är ett perfekt val. Billigare än den direktsända finalen, men allt görs på riktigt och fullt ut. Jag menar det verkligen, det kändes som om det var final. Jag glömde ibland bort att det bara var ett "genrep". Publiken, programledarna, artisterna, alla gjorde det på allvar. SÅ OTROLIGT BRA!!! Det var så bra stämning inne i Globen, Eurovision-fansen är verkligen en helt underbar publik. Jag förstår nu vad de talar om, för ALLA som står på scen överöses av kärlek, jubel och applåder. Alla är så lyckliga för att få vara där, och alla som är där älskar det. Jag ska absolut uppleva detta igen.

Av Unia - 1 juni 2016 20:14

Idag är det första juni, sommarmånad! För mig har det på sätt och vis varit sommar redan länge, men egentligen har jag inte ändå riktigt förstått att det är sommar. Värmen har kommit och gått så många gånger känns det som, så när det har varit varmt har jag inte alltid förstått att det är så varmt, och sedan när det blir kyligt igen har jag allt för lite kläder på mig för då har jag vant mig vid värmen haha. Nu har jag dock gjort mitt bästa för att njuta så mycket som möjligt, men alltså jag saknar så otroligt mycket att ha en egen gård där man kan ligga och sola. Nåja, nog vänjer jag mig väl snart och hittar bra solningsställen här också, hehe. 


På måndagen var jag ut och springa, det var helt underbart! Det har inte blivit så många gånger ännu haha, det gick inte så bra att följa det där programmet som jag planerade att göra, eftersom jag blev sjuk just när jag börjat och sedan fortsatte jag aldrig. Men nu tror jag att jag helt på egen hand kommer att komma igång med springningen, för jag njöt verkligen! Jag vill tipsa er om att lyssna på musik som ni kan och tycker om och som är bra att springa till, förut har jag haft springspellistor av spotify i öronen, men nu har jag lagat en egen med egen musik. Det ledde till att jag koncentrerade mig mycket mera på musiken än på hur det kändes i min kropp, och när jag blev trött fortsatte jag för att låtarna var så bra att springa till och jag hela tiden tänkte "Den här låten till, sen får jag sluta", haha men jag slutade inte förrän jag var hemma. Och då var jag rödare än tomat kan jag berätta! Den sista biten började alla som jag mötte le när jag sprang förbi dem, jag såg att det hade något med mig att göra men undrade om det syntes att jag njöt av att springa eller vad det riktigt var de log åt, för det var ändå snälla leenden. Men jag tror faktiskt att det var för att jag var så röd, haha alltså jag har allvarligt talat aldrig sett någon så röd. Jag blir väldigt lätt röd, är röd lite hela tiden hehe, men alltså det där... Jag kanske vågar ta en bild nästa gång, haha. Hur som helst var det faktiskt skönt att få springa, och nästan sju kilometer blev det! Och detta var bara tredje gången jag sprang. 


Så skönt nu när kvällarna är ljusa och varma, man kan lätt ge sig ut ännu efter klockan nio. Jag fick dock stora blåsor på mina fötter efter min springtur, det är en dålig sak med att vara uthållig för jag bara fortsatte springa trots att jag kände att det började göra ont... Så nu har jag inte velat ha några ordentliga skor på mig, men imorgon tror jag att jag ska fara och cykla. Här finns så mycket att se!


Min spring-spellista om ni vill lyssna, men den är ännu under arbete.

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Unias med Blogkeen
Följ Unias med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se