Unias

Alla inlägg under mars 2016

Av Unia - 22 mars 2016 21:02

Det har varit en tung dag idag. Fin, men tung. Först var jag på ett seminarium om att bemöta unga med psykisk ohälsa - otroligt värdefull upplevelse men väldigt intensivt. Genast efter det hade jag styrelsemöte med Borderline, vår ämnesförening. Inget tungt i sig, men jag hade inte ätit mat på hela dagen. På väg hem läste jag om terrordåden i Bryssel. Bekymrad över vad som kommer att hända med världen. Hemma åt jag mat så snabbt jag kunde, men en lurande huvudvärk har ändå funnits här hela kvällen.


Det är viktigt att vi finns här för varandra. Frågar hur man mår, ser varandra i ögonen. Ger tid och är närvarande. 

Dagens seminarium fick mig att börja fundera på arbetslivet igen. Jag vill verkligen hjälpa andra. Jag vill göra en förändring, jag vill inte att någon som mår dåligt ska behöva komma in i ett rum och känna sig påstirrad och glodd ner på tills man själv börjar prata. Jag vill inte att någon ska behöva spy upp blod på begäran för att bevisa att man är sjuk. Jag vill inte att någon ska stämplas bara för att man ser ut på ett visst sätt. Jag vill inte att någon ska mötas av bara en förändring i medicineringen efter att ha förklarat att medicinen inte hjälper. Jag vill finnas där, se, höra, acceptera, respektera. Låna glasögonen.


   

Och jag vill att du ska veta, att jag finns här för dig.

Av Unia - 21 mars 2016 20:23

Jag gick in på We <3 it för att titta på vackra bilder, men hittade istället denna video:



Du är bra som du är, kom ihåg det.


Av Unia - 20 mars 2016 09:53


          Öppet hav!


Svanar!


Av Unia - 19 mars 2016 21:05

Jag känner att jag har en mycket bra dag bakom mig, men har inte hunnit med ens hälften som jag skulle velat. Trots att jag inte har gjort nästan något onödigt alls. 


Imorse steg jag upp i tid och åt en god smörgås med ägg och spenat. Ägg (spenat också i och för sig) är nog så otroligt bra, det är hälsosamt - innehåller en massa nyttigt - och gott och mättande. Dessutom är jag verkligen glad över att ha börja äta rågbröd - så gott och mycket bättre än ljust bröd! Det har gått väldigt snabbt men jag förstår inte hur jag tidigare föredrog vitt bröd, haha. Rågbröd är en så bra start på dagen! Och mycket godare och mera smakrikt ju!


Efter frukosten och andra morgonbestyr hade jag ännu lite tid innan jag skulle gå till dansen, då jag bland annat forskade vidare i blogg-världen. Jag har inte delat med mig av det här till er, men inom mig pågår en kamp som inte kan bestämma sig för om jag ska byta blogg eller inte. Så för tillfället testar jag olika plattformar, främst designen, för att kolla vad jag gillar bäst, men samtidigt känner jag mig lite fäst vid denna blogg, hehe. Jag skulle vilja utveckla mitt bloggande och starta från noll, men jag vet inte ännu om jag är redo att säga adjö till denna. Kanske bara utforskar bloggplatsens designmöjligheter lite till, vi får se. Och om ni har en åsikt får ni gärna säga till! (Hittills har jag lagat bloggar på nouw, ratata och blogg.se, nouw och blogg.se håller jag kvar som möjligheter men ratata gillade jag tyvärr inte riktigt. Jag vet att jag inte lade mig in i det så grundligt, men eftersom jag har valmöjligheter kan jag ju vara kräsen, haha.)


Sedan var det alltså dans! Jippii! Vi hade en vikarie idag, riktigt kul med lite omväxling trots att jag verkligen föredrar vår "riktiga lärare". Vikariens uppvärmning gillade jag riktigt mycket, den innehöll till och med några plié och grand battement, jag törstar verkligen efter teknikträning och sådana där bas-saker. Så riktigt kul! Annars var timmen mera show-inspirerad än lyrical jazz, men timmens tempo var betydligt långsammare än vanligt, men den hade sina guldkorn. Och dans är ju aldrig något man tackar nej till, jag menar, såklart att det var roligt!


Efter att ha handlat mat och duschat lagade jag en kycklingsallad. Jag har ofta lust med det nuförtiden, men äter det väldigt sällan eftersom personen jag bor med inte tycker att man blir mätt på sallad (det är åtminstone hans argument), och så brukar jag vara för lat för att ta mig tid att laga det eftersom det ändå bara skulle vara till mig själv och han ändå skulle laga någon annan mat. Men, idag hade jag verkligen lust för kycklingsallad, så idag lagade jag kycklingsallad. Det var riktigt mysigt att stå i köket och pyssla på det viset, haha. Och mums så gott det blev! Dessutom känns det så bra att äta hälsosamt, jag har blivit ett väldigt "hälso-freak" som vissa kallar det på sistone, inte möjligtvis i praktiken men i mina tankar haha! Men för mig handlar att vara häslosam inte om att lämna bort en massa onyttigt (inte för att jag äter så förskräckligt mycket onyttigt heller men), utan om att sätta till en massa nyttigt. Frukter, grönsaker, nötter, ägg, vatten... Och motion, friskluft och sömn förstås, även om jag faktiskt varit lite dålig på att gå och lägga mig tidigt den senaste tiden, men jag ska skärpa mig!


 

Att laga salladen och att äta tog otroligt länge för mig, så efter det ville jag verkligen få något "måste" ur vägen. Bestämde mig för att räkna statistikläxan, vilket jag klarade efter lite ansträngning. Statistik är ju inte precis favoritkursen när man studerar socialpsykologi, men jag tycker att det är skön omväxling från allt läsande. Och det är ju riktigt kul att vara tvungen att använda sin mattehjärna igen, haha.


När jag gjort klart läxan blev dock solen allt för lockande så jag klarade inte av att stanna inne och fortsätta med studierna, hehe. Vintern kom ju plötsligt tillbaka, men trots att det var lite kyligt och faktiskt snöade emellanåt fanns våren kvar i luften och vädret var alldeles härligt. Och det är ju så otroligt ljuvligt att solen är uppe så länge nu! Dagarna har blivit så långa, kanske därför jag stannar uppe så länge nu haha. Imorgon är det ju vårdagjämning!


Efter promenaden jobbade jag faktiskt lite med psykologin, eller det skulle vara mera rätt att kalla det finska eftersom det mest går ut på att översätta mina föreläsningsanteckningar till svenska, haha. Och pratade med mamma i telefon. Klockan 20:30 tände vi en massa ljus och släckte alla lampor (samt datorer), för att fira Earth Hour. Slutförde matlagningen i mörker och åt i mysbelysning. Så mysigt, jag vill göra det oftare! Det gjorde mig bara lite ledsen att det under timmen var så mycket ljus här utanför, alla lampor hölls tända! Men, vi hade det åtminstone mysigt och tänkte på miljön i en timme. När timmen hade gått ville jag dock inte tända lamporna igen så nu har vi bara en liten lampa på och några ljus, haha. Kanske passligt att gå och lägga sig nu när ögonen färdigt är lite trötta?


 

Oj, det här blev ett långt inlägg. Grattis om du orkade läsa!


Av Unia - 18 mars 2016 18:49

Då kanske Peter Hollens nya album är något för dig! Och det finns på Spotify. Jag bara älskar hans röst!



Det här är också ganska snyggt.



Jag lyssnar som bäst på albumet själv för första gången. Det är nämligen alldeles splitternytt! Jag kanske återkommer när jag har lyssnat färdigt och kan berätta vad jag tycker om hela, haha.


Av Unia - 17 mars 2016 18:46

I tisdags berättade jag om mitt äventyr när jag skulle gå till stranden men lockades av en massa omvägar. Till sist kom jag dock fram till stranden, och jag kan bara konstatera att jag älskar gångvägen längs stranden! Och det känns så skönt att veta att det finns en låååång sträcka som jag inte undersökt ännu, haha. Det var också längs strandrutten jag gick den där vackra vinterdagen som jag visat bilder ifrån, men nu har den mesta snön smält och jag såg till och med öppet hav!


           


Flera bilder kommer senare.

Av Unia - 16 mars 2016 20:20

Jag berättade ju att min video blev "blocked worldwide" av youtube när jag laddade upp dansen som jag uppträdde med på min mommos 80-årsfest, eftersom jag dansade till Adeles When we were young. Jag kände att jag ändå ville visa er lite eftersom det är så länge sedan jag visat er något av mitt dansande, så jag pusslade ihop en kort video med bitar från dansen och lade till annan bakgrundsmusik. Haha, jag tycker otroligt mycket om att lägga till musik efteråt, detta blev lite lustigt. Titta vet jag!




Av Unia - 15 mars 2016 16:58

Våren är lite farlig. Den får mig att bara vilja vara ute, vilket leder till att jag inte hinner med något annat. Allvarligt talat, jag var nyss ut och gå igen och när jag kom hem och kollade tiden insåg jag att jag varit ute i 2,5 timmar! Oops, haha. Men allting jag ser lockar mig så, och när solen skiner ser allt härligt ut, haha. Min plan var idag att egentligen bara gå ut och fota lite, och tänkte gå till den nya sandvägen som jag upptäckte på fredagen. Men på väg dit fick jag lust att gå till stranden istället. Jag tog en väg jag inte gått förut, tror ni att jag då lyckas gå raka vägen till stranden (som jag i och för sig inte visste om skulle leda till stranden, men jag gissade det)? Haha, nej. På vägen såg jag nämligen denna:



"Wow, vilken bro!" tänkte jag, "den måste jag ta en närmare titt på!" Så det gjorde jag, tänkte att jag skulle gå upp på bron och fota vad man än ser därifrån, och sedan återvända till min planerade väg.


 


Vände jag om? Nej. 

Väl uppe på bron såg jag att det på andra sidan gick en gångväg under bron, och blev lockad av den. Tyvärr var den avstängd, men nästa lockelse väntade bara några meter bort; En skylt som berättade att det finns fågeltorn till vänster. Grattis, ni har fångat Unias uppmärksamhet och nyfikenhet!


 


Något fågeltorn hittade jag tyvärr inte, men går kanske tillbaka någon gång för jag tror jag vet vart jag borde ha gått. Istället hittade jag en ny sandväg, och så småningom ett bostadsområde. Det är så befriande att bara gå och gå och irra omrking någonstans som man aldrig varit förut, utan att alls veta var man är. Jag gick en massa kringelkrokar och bara valde den väg som såg trevligast ut. Bästa sättet att uppleva världen på!



På mina upptäcktsfärder har jag märkt att här finns otroligt många fabriker och annat. Idag gick jag bland annat förbi en Fortum-anläggning. Lite annat än på landet, haha.


 


Till sist kom jag faktiskt till stranden, tro det eller ej. Åh, jag älskar gångvägen längs stranden! Men de bilderna får ni se en annan gång. 

Nu borde jag diska, gå till affären, och laga mat. Och förstås skriva anteckningar, förbereda mig på morgondagens statistik och läsa psykologi. Ha det bra!


Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards