Unias

Alla inlägg under februari 2016

Av Unia - 19 februari 2016 14:12

Hej! Jag fick för några dagar sedan några frågor till min "frågebox" (se menyn till vänster), och tänkte att jag ju samtidigt kan dela med mig av dem här. Funderar även på om det skulle vara dags för en frågestund, är otroligt länge sedan sist. Vad tycker ni?

 

Vilket år är du född ?
- 1995

Började ditt 2016 bra hittills ? och vad ser du framemot ?
- Jo, det har börjat riktigt bra. Har åkt några berg-och-dalbanor, men det hör väl livet till. Menar du vad jag ser fram emot i år? Jag ser fram emot livet i allmänhet, och har inte riktigt något fastslaget ännu för 2016. Men åtminstone maj då jag ska åka till Stockholm för att kanske titta på ESC, och augusti då jag ska delta i ett dansläger med vänner från förra årets dansläger. Och för tillfället ser jag väldigt mycket fram emot sommarlov!

Hur är en perfekt vinterdag för dig ?
- Det är mycket snö, kallt men vindstilla, och soligt. Jag har tid för att vara ute i naturen, endera skogen eller vid havet/på isen, gärna med en hund eller någon vän. På kvällen mys med bästa vän med te och tända ljus.

några piercings i så fall vart ?
- Jag har inga piercings, inte ens hål i öronen trots att jag haft perioder då jag starkt övervägt att skaffa.

favorit mat ?
- Hm... Makaronilåda eller stir-fried noodles. Tror jag. Beror på hur jag känner mig och vad jag har lust med, haha. All sorts pasta är något som alltid fungerar!

vad skulle du gjort för 1 miljon ?
- Alltså vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon? Jag skulle antagligen fortsätta leva som normalt, kanske inte vara lika sparsam, och jag skulle definitivt skänka pengar dit det behövs. Jag skulle också resa och dansa mera.

allt väl med dig ?
- Tack, allt är väl med mig. Så väl det kan vara i en stressig tid som denna, haha.

 


ANNONS
Av Unia - 18 februari 2016 20:03

Februari har väl aldrig förut varit en stressig månad? Förut har det ju till och med inneburit sprotlov. Åh - så jag önskar att jag också kunde få sportlov nästa vecka. Det är mycket nu.


Ibland undrar jag själv hur jag orkar. Tänker att min motivation måste ju verkligen vara hur stark som helst. Alla andra säger att de skulle ha gett upp för länge sedan.


Utbytestrubblet forsätter. Först blev jag överlycklig över att hitta två universitet i Canada och USA som erbjuder dansutbildning. Efter ett informationstillfälle förstod jag att jag inte kan söka dit nu - att det i så fall skulle gälla tredje året. Och att våra internationella planerare inte kan hjälpa mig med det. - Tillbaka till ruta ett.

Efter nya tag blev jag igen överlycklig över att hitta två universitet i Norge och Sverige som erbjuder dansutbildning, och som hör till våra egna Nordlys-avtal. Efter att ha gjort första delen i ansökan inser jag att mina planer för universitetet i Norge inte gäller utbytesstuderande, att man måste studera dans vid sitt hemuniversitet för att få söka till dans där, och att jag dessutom hade gjort ansökan fel. - Tillbaka på ruta ett. 

Jag fick hjälp med ansökan och det togs även kontakt till både Norge och Sverige för att ta reda på om jag får söka till deras dansprogram. Från Norge kommer svar att de nog ger mig möjligheten, men att det är svårt att komma in och att deras deadline är redan första mars. Okej, allt väl, jag får söka och jag får undantagsregler från mitt eget universitet; Jag får söka till utbytesuniversitetet innan jag får beslut angående stipendiet och om jag blir beviljad att åka på utbyte. För att jag annars inte skulle hinna söka dit.

Okej, jag gör första steget i ansökan igen (till mitt eget universitet), och besöker norska universitetets hemsida för att ta reda på hur jag ska göra min ansökan. Kommer fram till att de måste kontakta mig först (min internationella planerare hade gett min e-post till dem), och märker att denna deadline, första mars, gäller dem som ansöker till höstterminen. Jag får något fel. Skriver till planeraren om detta och frågar vad jag nu ska göra. Har ännu inte fått svar. Däremot får jag idag ett mejl från det norska universitetet. ÅÅÅÅH SÅ JAG VILL ÅKA DIT!!! Hur som helst, massor som ska fixas för ansökan, bl.a en dvd " showing some examples of your performances, in contemporary dance preferably, but also classical ballet." Jah! Haha, oj hjälp, classical ballet... Och de tar bara emot 2-4 utbytesstuderande per termin. Men jag vill verkligen söka!

Igen en gång påminns jag om att deadlinen är redan första mars. Jag skickar till dem och berättar att jag skulle vara intresserad av vårterminen, frågar om det ändå gället mig. Skriver till vår internationella planerare igen, berättar att ansökningsblanketten till detta universitet gäller Erasmus+, frågar om något har gått fel eftersom det borde vara Nordlys. Frågar om de svarat från Sverige. Frågar om hon är i skolan imorgon för att jag känner mig TOTALT VILSEN.

 

Heh.

 

Ni vet inte hur det här känns? Varför kan jag inte vara som alla andra och bara studera något som helt klar och tydligt är menat för oss socialpsykologer att studera? Eller inte alls åka på utbyte? Nej nej, jag ska vara så fast besluten att det är dansa jag vill och att det ska jag minsann göra bara jag på något sätt har rätt till det. För jag vill verkligen. Verkligen verkligen verkligen.

 

Ni vet inte hur mycket jag saknar min gamla danslärare. Hur mycket jag önskar att hon kunde komma hit och hålla lektioner. Hon ger mig precis sådana lektioner jag vill ha; Med teknikträning, stretchning, improvisation och koreografi. Allt i ett. För det här är något annat jag kämpar med; Att hitta en perfekt danstimme.

 

Igår besökte jag en ny dansskola. Dagen hade inte varit min bästa och jag hade lite problem med att hitta till detta ställe. När jag hittade skolan tänkte jag inte hitta en öppen dörr för att komma in. Inga skyltar för var denna dansskola håller hus (det var i ett lågstadium), ingenting. Jag var nära på att ge upp och bara gå hem, haha. Som ni säkert gissar hittade jag ändå dörren, och lyckligtvis fanns där en människa som kunde berätta för mig vart jag skulle gå. Jag hittade omklädningsrummen, och det första jag gick in i (där fanns två) var fullt av mammor med sina små barn. Jag kände mig inte riktigt hemma, antog att jag var på fel plats. Gick till det andra omklädningsrummet. Som var tomt. Bytte ändå om och gick sedan för att vänta utanför gymnastiksalens dörr. Läste där att ingången var från omklädningsrummen, så jag gick tillbaka. Från gymnastiksalen hördes musik, så jag gissade att någon annan timme var på gång. Jag undrade nog om jag var riktigt rätt, men så kom en annan kvinna till omklädningsrummet. Hon såg ut att passa in på en nutidsdanstimme dessutom, haha. När hon gick in i salen förstod jag att det kanske var dit jag skulle gå - kanske alla andra var där redan. Kvinnan/flickan gick ut igen när jag kom in, och där inne satt en annan kvinna som frågade mig om jag skulle på [lärarens namn]s timme. Jo sa jag. Jag fick inte riktigt någon klarhet i varför hon frågade det, så jag berättade att jag inte varit där tidigare och frågade om jag var på rätt plats. Jo det var jag nog, trodde hon, och berättade att den riktiga läraren är borta idag så hon ska vara vikarie. Och så frågade hon om det var någon annan än vi två i omklädningsrummet, att hon vet att det är en liten grupp, men vi var ju bara två där ännu. Vi väntade en stund till på att någon annan skulle dyka upp, men ingen kom. En danstimme för två personer, inte illa! 

Det var en mycket trevlig timme. Jag fick improvisera igen efter jag vet inte hur lång paus, och vi gjorde kontaktimprovisation! I slutet skulle vi dessutom koreografera varsitt solo, det kändes ju nästan som att vara hemma.

MEN det var inte riktigt därför jag var där. Jag ville veta hur de där timmarna ser ut. Har de teknikträning? Improvisation? Hurdana koreografier gör de? Är det något för mig? Nu har jag ingen aning. Dessutom fick jag ingen teknikträning (jag vet att jag är lite fast i det här med teknikträning nu, men jag såg mig själv dansa på veckoslutet och min teknik är verkligen inte där den borde vara, om vi säger så). Så trots att jag tyckte om timmen, jag gillar verkligen kontaktimprovisation (har gjort det väldigt lite), och det var en häftig upplevelse att göra det med någon som jag träffat några minuter tidigare och inte ens visste namnet på, haha, men trots allt det där gick jag nog lite besviken därifrån. Kunde inte någon ha meddelat mig om att det skulle vara en vikarie? Kunde det inte ens ha stått någonstans?

 

Nåja, jag fortsätter letandet och tror också att jag kommer att börja gå på Floor barre nu på onsdagarna. Åtminstone tills jag hittar något som motsvarar mina behov. Tro inte att jag kommer att ge upp!

 

  

(Jag skulle förresten gärna visa er min dans som jag dansade på mommos 80-årsfest, men den hann inte vara länge på Youtube innan den blev blockerad i hela världen. Oops. Nej, jag har inte gjort något värre än dansat till Adeles "When we were young". Så om ni vill se den får ni komma och hälsa på!)

 


ANNONS
Av Unia - 16 februari 2016 17:00

Några bilder blev opublicerade när jag gjorde mina inlägg från min vinterpromenad. Jag trodde att jag hade flera sådana här bilder, men tydligen blev det bara fyra. Vill ändå visa dem, so here they are!


     Av Unia - 15 februari 2016 15:39

Hej och förlåt för att bloggen stått tom de senaste dagarna. Jag åkte hem över veckoslutet för att fira min ungdomliga mommo som fyllde åttio! Igår när jag kom hem hann jag inte göra annat än att titta på Melodifestivalen (tack och lov för svtplay) och Så ska det låta, haha så är det när man älskar svensk musik/underhållning lika mycket som jag.


Och älskar Melodifestivalen 2016 gör jag verkligen! Redan när de avslöjade programledar-systemet visste jag att det skulle bli bra. Gina är ju så otroligt ljuvlig, och att varje vecka ha nya kollegor är ju spännande (ser speciellt fram emot Ginas och Sarah Dawn Finers återförening). Första veckan tyckte jag nog mycket om pausunderhållningen (dit jag också räknar öppningsnumret, och ja allt utom bidragen), men jag kände inte riktigt den där härliga mellokänslan. Bland låtarna fanns ingen som i mitt tycke stod ut; Alla kändes helt okej. Men i andra deltävlingen drog det i gång på allvar!Öppningsnumret med Gina och Charlotte Perelli var så "rakt på", på något sätt. Älskade berättelserna och hur de bjöd på sig själva - eller egentligen på varandra. De tävlande låtarna och showerna var mycket bättre än förra veckan. David Lindgren gav mig typisk mellokänsla. Molly Pettersson Hammar har verkligen fångat mig med sin röst. Isa överraskade mig starkt! Jag hade ingen aning om att hon kunde göra powerballader haha, och hon är faktiskt min favorit i tävlingen hittills. Gillade starkt! Att Krista Siegfrids var med var ju helt kul haha, jag känner mig faktiskt glad för hennes skull och som finlandssvensk känns det bra att hon åker till Sverige och informerar om vår existens, haha. Att jag tyckte om Wiktoria kommer knappast som någon överraskning heller, en riktigt bra låt och roligt med en ny talang. R var helt säker på att Isa skulle gå till final, men jag varnade; "Wiktoria KAN bli en skräll". Vem kan Melodifestivalen bättre? ;) Hade jag fått bestämma skulle dock Wiktoria OCH Isa gått till final (och Molly och David till andra chansen).


Och pausunderhållningen!!! Jag älskar Jonas Gardell och hans schlagerskola! Skådespelarnas inslag är också en stor tumme upp. Och alltså åh, jag är så glad för att de förstått att satsa på underhållning i form av sång och dans. Schlagerdivan Charlotte Perelli satt precis där den skulle! Äntligen är Melodifestivalen igång och nu har de verkligen väckt den där sprudlande känslan inom mig. Jag myser.Följer du Melodifestivalen? Vad har du tyckt?


Av Unia - 11 februari 2016 17:21

Peter Hollens är bara bäst. Ashland måste vara världens lyckligaste med sådana föräldrar. Titta och låt er fyllas av glädje!(How to train your dragon är förresten verkligen sevärd, både ettan och tvåan, jag rekommenderar verkligen om du inte ännu sett dem!)


Av Unia - 10 februari 2016 19:16

Som jag nämnde efter min underbara promenad för några veckor sedan vågade jag mig också ut på isen. Låt oss titta tillbaka på den där dagen ännu en gång, nu när regnet bara faller där ute.


  Kände mig som ett barn igen när jag fick plumsa omkring i snön.  


         

Sedan kom plötsligt molnen snabbt.Av Unia - 9 februari 2016 21:21

De senaste dagarna har jag, ärligt talat, känt mig konstigt svag och nedstämd. Inte haft lust med något, känt att jag bara inte orkar med allt som jag borde göra. Igår lyckades jag dessutom spränga några blodkärl runt mina ögon (yes, very well done), blev lite chockerad när jag skulle gå och lägga mig och såg i spegeln att jag hade en massa röda prickar på ögonlocken, men ja, det resulterade i att mina ögon har känts trötta och torra idag (om det beror på det vet jag förstås inte, men jag skulle tro det). Hur som helst har jag tyvärr ändå saker att göra som måste bli gjorda, hur trött jag än känner mig. Och eftersom jag tror att jag inte är ensam om det här problemet, tänkte jag dela med mig av några knep jag brukar använda för att hitta energi när den verkar vara helt utom räckhåll, när det utanför är mörkt och vått och ruskigt, och man känner sig dyster inuti.


1. Ät en frukt.

Eller varför inte flera. Och känn vitaminernas livskraft väcka liv i din hjärna. Mycket bättre än choklad, som jag vanligtvis dras till när jag saknar energi.


2. Peppande musik.

Detta är något som alltid fungerar. Det enda som krävs är att man bestämmer sig för att nu ska jag verkligen skärpa mig, och sätter på glad musik. Förstås går det inte riktigt att lyssna på glad musik medan man t.ex läser (åtminstone inte för mig), men detta är något jag använder mig av om det är något praktiskt jag ska göra.


3. Koka te och tänd några ljus.

Jag vet inte hur, men jag har under det senaste halvåret insett att ljus verkligen ger mig lugn och energi (två saker som kanske säger emot varandra, men kunde kanske istället uttrycka dem båda med positiv energi). Med hjälp av lite mys dämpas det dystra, samtidigt som det signalerar att man ska sätta igång.


4. Bara börja göra!

Det här är helt klart det bästa tipset på min korta lista. Oftast är det bara våra egna tankar som stoppar oss, och det kan man lösa genom att strunta i tankarna och helt enkelt skrida till verket. Vad det än är du ska göra. Har man flera saker att välja mellan brukar det för mig oftast gå bäst att börja med något praktiskt, något som jag kanske inte behöver tänka så mycket för och något som jag samtidigt kan lyssna på glad musik medan jag gör. Oftast handlar det om att diska, haha. Att gå till affären är ett annat bra exempel, ibland känns det otroligt jobbigt för mig att vara tvungen att gå och handla, men av erfarenhet kan jag säga att det inte börjar kännas bättre genom att skjutas upp. Lättast är det att bara gå.

Men det fungerar också när det handlar om mera teoretiska saker, som skolarbeten. Igår fick jag helt plötsligt ett utbrott (antagligen då blodkärlen sprängdes), men efter att ha fått vara hysterisk en liten stund insåg jag att jag lika bra kan börja läsa den där boken som jag måste få läst. Tårarna rann ännu, och jag måste ibland ta en paus för att snyta mig eller gråta lite mera, men det är fullständigt möjligt att läsa ändå. (Det här låter lite dramatiskt, men jag är nog helt okej, vet inte vad jag hade för fel igår, visste inte ens då varför jag mådde så dåligt, jag såg ingen orsak till mina tårar.)

Idag kände jag mig fysiskt väldigt trött och svag (trots att jag sov otroligt länge inatt, jag försov mig dessutom så fick sova 1,5 timme extra, heh), men "var tvungen att dansa" här hemma, eftersom jag på lördag ska uppträda med en dans som jag ännu inte koreograferat klart. Jag åt en frukt, gick till butiken, bytte om, lade på musik (kände för ballader idag, så det var inte i något "uppmuntrings-syfte"), slösade lite tid vid datorn (prokrastinering, rekommenderas inte!), och satte mig sedan bara ner på golvet och började värma upp. Precis som alltid när det gäller dans försvann min svaghet ganska snabbt och efter det har jag mått riktigt bra hela kvällen!


Har du något bra tips på vad du brukar göra för att få energi och orka i stunder som du verkligen inte skulle orka göra något?


Av Unia - 8 februari 2016 12:30Jag lovar, denna video kommer att få dig på bättre humör. Måste testa detta i metron någon dag, haha.


Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Unias med Blogkeen
Följ Unias med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se