Unias

Direktlänk till inlägg 22 september 2015

Laktosfri choklad från Fazer

Av Unia - 22 september 2015 12:15

(Om ni inte orkar läsa hela historien om min laktosintolerans och mitt chokladberoende kan ni scrolla till slutet av inlägget.)


Ni som känner mig vet att jag för några år sedan (ganska många nu, 3-4?) fick veta att jag har allvarlig laktosintolerans. Efter att hela livet haft magproblem kom det fram när jag fick nog och bestämde mig för att undersöka saken. Eller, egentligen var det väl min skolhälsovårdare som tyckte att vi skulle ta prover, själv var jag ganska säker på att jag inte har laktosintolerans. Haha, jag minns inte varför jag absolut inte trodde att jag hade det.

Hur som helst, det var en ganska stor katastrof för mig. Visst, största delen av mina magproblem är nu borta. Men, jag har alltid varit en enorm chokladälskare. Annan godis klarar jag mig bra utan - men choklad! Tiden innan jag fick veta om min laktosintolerans var jag allvarligt talat beroende av choklad, jag blev på dåligt humör om jag inte fått choklad på en tid, jag åt choklad varje dag. En dag när mamma frågade vad vi skulle äta för middag svarade jag choklad, haha, och jo, jag menade det. För att choklad ibland var det enda som jag hade lust med.

Ni kan alltså säkert förstå att det var en katastrof för mig att få veta att jag är laktosintolerant. Och kanske kan ni också förstå att jag inte slutade äta choklad helt genast. Visst minskade det, nu när jag inte åt annan laktos märkte jag genast att chokladen påverkade min mage negativt. Men ett beroende är ju ett beroende, haha. Men till sist slutade jag med Fazers underbara choklad, och upptäckte efter en tid att Brunberg har laktosfri choklad. Inte alls lika bra som Fazer, men ändå choklad. Ännu drömmer jag dock om Fazers choklad.

Samma sommar som jag fick det sorgliga beslutet kontaktade jag Fazer och bad dem tillverka laktosfri choklad, och blev lycklig när jag fick svar att idén gått vidare till deras idé-människor. I år har jag gått och väntat på Fazers laktosfria choklad. Varje gång jag går förbi godishyllan i affären kollar jag om det har kommit. Men icke.

När jag var i Belgien i somras pratade vi om det här och idén att starta en kampanj kom upp. Nu har jag skickat till Fazer igen och bett dem göra laktosfri choklad - kom igen, det skulle vara hur bra business som helst! Det finns så många laktosintoleranta i Finland, och i resten av Norden och världen, och jag tror inte att Brunberg skulle vara en så stor konkurrent för dem. De skulle vinna på det, jag förstår inte varför de inte kommit ut med en laktosfri choklad redan för flera år sedan.


Men till saken:

Jag skulle vilja be er göra mig en enorm tjänst och föreslå detta till Fazer. Det går väldigt snabbt, vill ni inte skriva annat kan ni ju skriva bara "Laktosfri choklad". Om de ser att efterfrågan verkligen finns kanske det är lite kraftigare än om bara jag kontaktar dem, haha. Det finns färdiga blanketter som ni kommer till via dessa länkar:


På svenska:

http://www.fazer.fi/sv-FI/produkter-och-kundservice/ge-oss-respons/respons/


På finska:

http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/anna-palautetta-tai-kysy/palautelomake-makeiset-keksit-suklaa/


Tusen tack! :)


(Och förlåt om ni tycker att jag är världens konstigaste haha.)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Unia - 8 mars 2017 20:50

Hejsan! Jag ser att flera ännu tittar in här, trots att jag flyttat min blogg till nouw. Här kommer några tips om inlägg som finns på min nya blogg:     Varför sminkar jag inte mig?   Singapore, mitt hem i höst   7 tips: Så här...

Av Unia - 11 oktober 2016 14:06

Jag började blogga här för lite mera än fyra år sedan. Min presentation av mig själv såg då ut så här:   "Jag är en flicka från svenskfinland som kallar mig Unia, jag dansar modern dans och skriver (mestadels brev, men ska försöka komma igång med...

Av Unia - 15 augusti 2016 19:40

Efter att jag ätit middag idag ville jag gå ut, solen sken och jag vill ta vara på den så länge den visar sig. Hade svårt att bestämma mig för om jag skulle gå på promenad, gå till skogen och plocka svamp/blåbär, eller sitta ute och göra något produk...

Av Unia - 27 juli 2016 22:18

Snubblade nyss över denna dansvideo, och den är så otroligt bra att jag bara måste dela den med er. Njut!   ...

Av Unia - 9 juli 2016 21:11


Gissa om jag varit lycklig denna vecka?     Den här sommaren blir nog helt underbar, trots allt. Mitt första läger var SÅ härligt, och denna vecka har varit lika härlig på ett annat sätt. Stockholm, Mariehamn, Allsång på Skansen, och bästa v...

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards