Unias

Alla inlägg under juni 2015

Av Unia - 21 juni 2015 13:35

Jag har en lite speciell relation till Ed Sheerans musik, tycker jag. Vissa låtar absolut älskar jag medan vissa låtar inte alls tilltalar mig. En del låtar kan jag helt plötsligt börja tycka om fastän jag hört dem tidigare och inte då tyckt att de är något speciellt. Och helt plötsligt kan en låt bli min nya favorit. Eller, visst finns det de som är mina absoluta favoriter, eller Thinking out loud är väl min absolut absoluta favorit av honom, men jaja. Men jag kan alltså plötsligt få aktuella favoritlåtar av honom helt plötsligt. Så gick det för en tid sedan med denna; Tenerife Sea.



Det var i våras när jag var ut och gå som jag föll för den här. Helt plötsligt sa det klick och så var jag helt fast. Den ger mig en otrolig vår- och sommarkänsla och den är så lätt och trevlig att lyssna på. Plus att den har så fina ord.


Av Unia - 19 juni 2015 12:00

Hoppas att ni får en underbar midsommar! Hur firar ni?


       



Av Unia - 17 juni 2015 15:30

För någon vecka sedan blev jag utmanad på facebook att publicera tre blombilder i tre dagar, och det var så otroligt kul att fotografera blommor så nu tänker jag dela med mig av några av bilderna jag tog (skulle ha kunnat fortsätta med utmaningen mycket längre haha).


           

Visst är det vackert när hela världen slår ut i blom?!


Av Unia - 16 juni 2015 18:16

Någon av er kanske kommer ihåg att jag i början av året hade bestämt mig för att läsa minst en bok i månaden hela året? Jag sa också att jag skulle dela med mig av böckerna jag läst, så varför har det stått så tomt här efter bara två böcker? Jo, efter det var jag tvungen att läsa till inträdesprov och förbjöd mig själv att läsa något annat för att inte bli distraherad när det ändå fanns så mycket annat som jag också ville göra. I princip har jag ändå hittills läst en bok i månaden, men tre månaders böcker hette Grunderna i vår tids psykologi, Experimentell metodik för beteendevetare och Socialpsykologi - en introduktion, alltså kanske inte så intressanta att läsa recensioner om, haha. Nu har jag dock till min stora lycka fått börja läsa igen, och mitt första val föll på att läsa ut boken som jag bara hann läsa första delen av (den var indelad i två delar) före psykologin; Iris rukka av Anni Swan. Direkt översatt blir det "Stackars Iris", men på svenska heter boken Iris Klewe: En skolflickas historia. Det är denna berättelse som vår danspjäs Siri-iriS inspirerades av, minns någon den?


 

Iris rukka handlar om (haha, märker redan att det är svårt att berätta om den på svenska för att jag läste den på finska) den morlösa flickan Iris som tvingas flytta från sin varma, älskande familj på härliga landet till sina mycket "finare" släktingar i Helsingfors för att få "ordentlig utbildning och uppfostran". Hennes pappa är musiker och reser hela tiden och kan därför inte ta hand om henne, han har i princip övergett henne.

Det blir inte lätt för Iris i Helsingfors, hon passar inte alls in, blir mobbad, illa behandlad och vill bara tillbaka till landet. Hon möter massor av motgångar och JAG TYCKTE SÅ SYND OM HENNE! 


Detta är en väldigt varm och mysig berättelse trots att den är kall och orättvis. Det där låter inte alls förnuftigt, men så känns det. Man, åtminstone jag, kommer lätt in i Iris värld och det känns så äkta. Jag grät ibland ögonen ur mig, kan jag berätta. Vi får träffa många starka personligheter och lära känna barnen i Iris omgivning, och följa med när de växer och lär sig saker av varandra samtidigt som de kommer varandra allt närmare. Jag tycker att den här boken var en alldeles ljuvlig saga och jag är väldigt glad för att jag fick låna den av mina kära danspartner, det var dessutom roligt att lära känna flickan som min egen roll Siri-iris kom från. Absolut läsvärd, tycker jag! Jag rekommenderar den speciellt till människor som tycker om barn, har mycket med barn att göra (t.ex. lärare eller barnträdgårdslärare), eller har sitt barnasinne kvar. Och till alla som vill ha något mysigt att läsa.



Av Unia - 15 juni 2015 16:19

De sista bilderna från min brors konfirmation.


     


Av Unia - 14 juni 2015 19:39

Haha, jag börjar nästan hoppas på att inte komma in till socialpsykologi nu. Eftersom hösten snart är här och jag ännu inte har en aning om vad jag ska göra då bestämde jag mig för att idag sitta vid datorn och ta reda på en massa saker. Tur för mig att det har varit dåligt väder, för det har allvarligt talat tagit hela dagen. Och nu är jag så otroligt excited, hehehe, som jag alltid blir.


Dagens resultat:


  • Det finns en dansskola i Köpenhamn som ännu har öppen ansökningstid, och då tänker jag mest på deras ettåriga linje. Det negativa med detta alternativ är dock att det är svindyrt. 
  • Det finns en fem månaders Dansterapi-introduktionskurs i Karlstad. Jag har dock inte ännu riktigt förstått om man kan delta i den utan att redan jobba inom vård av något slag.
  • Det som jag är mest excited över och som har tagit upp det mesta av min tid och kommer att göra det också en tid fram över, har jag på känn: Jag har registrerat mig på en Au pair sida där jag nu kan söka familjer och familjer kan hitta mig. Som länder valde jag Tyskland, Österrike, England och Norge.

Så ja, jag tror att jag nu har slängt bort alternativet att ta emot platsen vid socionomutbildningen, heh. Nu skulle jag bara vilja veta om jag kommer in till socialpsykologi eller inte så att jag skulle kunna kontakta familjer och söka på allvar.


Ooh, så roligt!


Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards