Unias

Alla inlägg under maj 2015

Av Unia - 22 maj 2015 13:15

Dags för andra semifinalen av årets Eurovision song contest igårkväll. Här har ni Unias kommentarer om de tävlande!

 

01. Litauen - This time

Jag fick en känsla av att de var väldigt nervösa i början, men det blev bättre när de kom igång ordentligt. Det var en helt söt och glad låt.


02. Irland - Playing with numbers

Den här tyckte jag om! Lugn, stark och fin. Begåvad flicka.


03. San Marino - Chain of lights

Min första reaktion var: Vad är det här? När de sjöng tillsammans blev det dock bättre, och sist och slutligen tyckte jag att det var helt okej. De hade ögonblick som jag tyckte om.


04. Montenegro - Adio

Fin början! Jag har märkt att jag nog verkligen tycker om när länder sjunger på sina egna språk, det är trevligt att höra främmande språk och det skapar ofta en helt speciell stämning. Det var dessutom en glad och mäktig låt.


05. Malta - Warrior

Jag hade lite svårt att bestämma mig men det här bidraget, för jag tyckte om låten men det kändes som om hon inte riktigt klarade av att sjunga den. Det var ett snyggt framträdande och jag insåg till sist att jag nog tyckte om det.


06. Norge - A monster like me

Tack Norge, er kan man lita på! Åååh, såå fin! Scenen var enkel och stämningsfull, de har bra röster och låten var vacker. Detta tycker jag om!


07. Portugal - Há um mar que nos separa

Först: Är hennes stil lite Loreen-inspirerad? Hehe.

Det var en helt bra låt, men det kändes lite svagt på något sätt. Kanske bara berodde på att hon var efter Norge, för när i snabbreprisen såg jag ingen svaghet alls. Hon hade väldigt bra scennärvaro och sjöng med inlevelse.


08. Tjeckien - Hope never dies

Hur kan den här vara tippad att bli nästsist i hela tävlingen??

Den påminner helt om någon annan låt, men jag tycker om den. Den är kraftig, de sjöng med inlevelse och scenen var fin.


09. Israel - Golden boy

Jag kan väl inte riktigt säga att jag tyckte om denna, men det var helt trevligt med fart. Det lät som en mashup av en massa låtar. Men de lockade mig till skratt och att det fanns dans var såklart ett plus.


10. Lettland - Love injected

Jag tyckte om hennes röst och det var en cool låt och ett coolt framträdande, men jag saknade ett flyt i låten, den var lite för hackig för att jag riktigt skulle fastna för den.


11. Azerbajdzjan - Hour of the wolf

Fin show! Jag vill vara med där och dansa, hehe. Azerbajdzjan hör ofta till mina favoriter, och nog är de en av de bättre i år också, enligt mig. Bättre hade det varit med en bättre sångare, men jag tycker om den ändå.


12. Island - Unbroken

Framträdandet påminner mig om Danmarks Only teardrops.

Islands styrka är i år artisten. Hon har otrolig scennärvaro och bra röst. Det gick dock lite över tycker jag, jag saknade ett lugn som skulle ha gett låten mera djup och styrka. Men trots att låten inte var något vidare var artisten övertygande och trevlig att titta på.


13. Sverige - Heroes

Nervös. Jag kände min egen puls under hela framförandet. Vad är det med mig och Sveriges ESC-framträdanden?

Det gick bra för Måns tycker jag och han såg så lycklig ut. Han är verkligen värd det här och det skulle vara så roligt om han skulle vinna! 

Ni vet redan att jag älskar låten och showen.


14. Schweiz - Time to shine

Ooh! Detta var en fin show. Som vanligt tyckte jag speciellt mycket om verserna, hehe. Det fanns något i låten som förstörde lite, jag kan inte sätta fingret på vad, men jag tyckte ändå om den, och om henne.


15. Cypern - One thing I should have done

Fin! Jag fick en trygg känsla av denna, han såg så trygg och stabil ut haha. Och en fin låt.


16. Slovenien - Here for you

Vilken röst! Detta tyckte jag om. Igen fick jag en känsla av att detta är en "riktig låt" haha. Annorlunda och väldigt bra. Jag blev också väldigt fascinerad av dansaren/violinisten.


17. Polen - In the name of love

Vad fin! Otroligt fin helhet och fin låt.


Dessa ville jag att skulle gå till final:


Irland

Montenegro

Malta

Norge

Tjeckien

Azerbajdzjan

Sverige

Schweiz

Cypern

Slovenien


+ Portugal, men jag vet inte vilken jag skulle byta ut haha.


De understreckade gick vidare tillsammans med Litauen, Polen, Lettland och Israel. Lite besviken blev jag nog. Men huvudsaken är att Sverige är i final, och likaså Norge och Slovenien som också blev stora favoriter under kvällen.


Några andra ESC-fans där ute?

ANNONS
Av Unia - 21 maj 2015 20:55

Så kändes det idag när jag besökte min dansfamilj på deras sista timme för året. Det var underbart! Det kändes inte alls som om jag varit borta ett helt år här emellan, jag kände mig helt som hemma. Jag fick hoppa gamla, bekanta hopp, njuta till gamla, bekanta improvisationsuppgifter och göra en koreografi av en grävare, kniv och byxor, där jag dansade som ett par byxor som blev mördade haha. Ljuvligt att vara hemma igen! Den senaste veckan när jag varit på deras uppvisningar och nu också dansat tillsammans med dem har jag börjat förstå att fastän jag inte längre är med på heltid så finns familjen alltid kvar. Alltid välkomnas man med öppna armar. Tack! <3


 

Solen skiner och världen doftar sommar. Skulle det ännu sluta blåsa skulle det vara riktig sommar. Nu är det Eurovision som gäller. Heja Måns!ANNONS
Av Unia - 20 maj 2015 11:30

Igår satt jag och tvingade mig själv vara vaken för att titta på första semifinalen av årets Eurovision song contest. Eftersom det inte blev så mycket om melodifestivalen här på bloggen i år tänkte jag försöka vara lite bättre när det gäller ESC. Så, här har ni den finlandssvenska kommentatorn Unia!


Otroligt fin öppning! Conchita är ju så extremt vacker, och rösten likaså. 


01. Moldavien - I want your love

När den började kom jag att tänka på Backstreet Boys, men inte hela låten så jag skulle säga att det lät som en blanding av dem och något annat som jag inte kan sätta fingret på för tillfället. Trots att jag av någon anledning inte riktigt ville tycka om den var den ändå ganska "catchy" och showen var också någorlunda bra.


02. Armenien - Face the shadow

EN otroligt fin föreställning, alltså scenen och uppställningen och jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Det var en fin låt, men jag tycker att den saknade något, jag kände att man skulle ha kunnat göra den bättre än den var.


03. Belgien - Rhythm inside

Bra röst, tycker väldigt mycket om honom! Den absolut bästa låten hittills, möjligtvis också min favorit från hela kvällen. Speciellt mycket tyckte jag om kraften i reffrängen. Och det märks att Sia är hans förebild, hehe. Inget fel med det! Det var en snygg show.


04. Nederländerna - Walk along

Vet ni hur man får upp förväntningarna på en låt? Man meddelar att det är Anouk och svensk som skrivit den.

Jag tycker om hennes röst också. Scenen var väldigt fin och det kändes som om det var en "riktig låt", jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad jag menar med det, men ja... Tyckte om den, men den blev lite enformig mot slutet.


05. Finland - Aina mun pitää

... Vet ni hur arg jag blev när jag såg att den här vann UMK (vår uttagning till ESC) i Finland? Jag hade inte följt med eftersom de alltid sändes samtidigt som melodifestivalen, men sista halvtimmen av finalen såg jag. Och kunde konstatera att där fanns en låt som eventuellt skulle klara sig i finalen. Den enda låten som man kunde säga att var någorlunda bra. När juryn hade gett sina röster ledde de överlägset (om jag minns rätt), men tydligen var det något otroligt underligt system så juryns poäng hade absolut ingen makt när tittarnas röster kom in och istället bestämde att vi skulle skicka detta bidrag till Eurovision. Jag skrek, heh. Jag tycker inte om punk och det förvånar mig inte det minsta att vi i år inte kom vidare till final.


06. Grekland - One last breath

(Först måste jag igen en gång påpeka vilka fantastiska kommentatorer vi har på finlandssvenska; de tipsade om att denna låt är roligare om man föreställer sig att hon sjunger om ett sista bröd.)

Som ni kanske redan vet så gillar jag ballader. Så även denna, även om den kanske var lite tråkig, men den steg mot slutet. Och var det bara jag som tyckte att den verkar vara inspirerad av Rise like a phoenix?


07. Estland - Goodbye to yesterday

Snyggt! Otroligt snygg scenshow tycker jag.

Jag älskar verkligen hennes röst och tyckte om låten, men jag tycker att också denna var en smula tråkig.


08. Makdeonien - Autumn leaves

En fin scenshow här också.

Denna låt hade något, tycker jag. Speciellt mycket tyckte jag om början. Den skulle kanske ha varit bättre med en lite bättre sångare, men den får nog ändå tummen upp av mig.


09. Serbien - Beauty never lies

Den här låten var lite underlig. Först tänkte jag att den kan bli riktigt bra, sedan blev jag besviken, sedan tyckte jag att den var bra, och så blev jag besviken igen, så var den bra, men när "discon" kom blev jag helt förvirrad och insåg att jag nog inte tycker om den, haha. Men budskapet gillade jag.


10. Ungern - Wars for nothing

Vacker var min första tanke. Sedan tänkte jag att den hade behövt en starkare sångare. Det kändes lite som om en helt vanlig människa, alltså i betydelsen inte en sångare, kommit på att hon vill framföra detta budskapet i Eurovision och sedan bara är där för budskapets skull. Men kanske det inte är så farligt, jag tyckte nog ändå på något sätt om den. Framförandet var lite stelt, jag förstår att de antagligen ville ge ett intryck av styrka när de bara stod stilla och sjöng, men det fungerade inte riktigt för mig.


11. Vitryssland - Time

Den här låten tyckte jag bättre om den förrän den riktigt kom igång. Som helhet var den nog också helt bra bestämde jag mig dock för till sist. Violinisten är ett plus, haha jag vet inte om det bara är för att jag har Lindsey Stirling i tankarna eller om jag annars också tyckte om att ha en violinist där. Och det hade varit finare med den vita showen hela tiden tycker jag, för det var mycket finare och mer passande än det röda i mina ögon.


12. Ryssland - A million voices

Vacker. Tyckte om lyftet mot slutet.


13. Danmark - The way you are

Helt söt låt, haha. Och de såg ut att ha roligt på scenen.


14. Albanien - I'm alive

Tycker om rösten! Det känns som om även denna låt saknar något, men kraften som den fick mot slutet tyckte jag mycket om.


15. Rumänien - De la capat

Trevligt med ett annat språk än engelska, det gjorde den genast speciell. Jag älskade verserna i denna låt, reffrängen gjorde mig först ganska besviken men det lät bättre när man vant sig.


16. Georgien - Warrior

Cool, haha. Men jag hade väntat mig något bättre av Thomas G:son, kanske lite orättvist att tänka så dock. Den var nog helt bra. Och ögonblicket när hon hade vingar var superfint!


Dessa skulle jag ha velat skicka till final: 


Belgien

Nederländerna

Grekland

Estland

Makedonien

Vitryssland

Ryssland

Albanien

Rumänien

Georgien


Och de understreckade gick till final, tillsammans med Armenien, Ungern och Serbien. Belgien och Rumänien var nog mina favoriter så det är ju trevligt att de gick vidare åtminstone. Tittade någon av er?Av Unia - 19 maj 2015 15:48

Vet ni vad kära vänner? Idag är det sommar. Hela dagen har jag legat ute i solen på en madrass på terassen, läst socialpsykologi eller bara lyssnat på musik. Med bara armar, ben, fötter, mage och rygg. SÅ UNDERBART!


Nu har jag varit tvungen att avbryta solandet för att hjälpa till med maten och efter ätandet ska jag köra iväg till musikinstitutets vårkonsert för att titta på mina gamla dansvänner och naturligtvis också lyssna på musikeleverna. I torsdags var jag också och tittade på dansarnas våruppvisning och det var alldeles underbart att se alla igen och få njuta av deras fina danser. Härligt att få uppleva det som ännu känns som hemma. Dessutom har jag blivit bjuden att delta i deras danslektioner som de ännu har den här veckan, var på väg igår men blev till min stora olycka inte av eftersom det blev ett förfärligt oväder och jag endast hade skotern till mitt förfogande. Hoppas dock på bättre tur i torsdag!


Jag har flyttat tillbaka till mamma över sommaren, till familjens stora glädje. Det känns ganska konstigt och känner mig inte ännu alls som hemma, kanske delvis beror på att alla mina saker är nerpackade i lådor och kassar som fyller hela rummet. Och på att jag antagligen sist och slutligen knappast kommer att vara här så mycket, hittills har jag åtminstone varit största delen av tiden hos Romeo, hehe. Och när Tavi kommer hem kommer det att bli ännu en människa som lockar mig ut härifrån, haha.


 

Nu ska jag byta om från mina sommarkläder till något lite stiligare och sedan hoppas jag att maten snart är klar så att jag hinner äta. Ville bara dela med mig av min lycka över denna sommardag. Inte ett moln så långt ögat kan nå!Av Unia - 19 maj 2015 14:00

             

SÅ söt! :)Av Unia - 18 maj 2015 17:41

 


Hej! Hur mår du? 

Jag vill att du ska veta någonting. Jag bryr mig om dig. Jag vill veta hur du mår. Jag vill lyssna på vad du har att säga och jag vill prata med dig. Jag vill finnas här för dig.

Vad har du gjort idag? Har du känt dig glad? Inte? Varför inte? Vad är din högsta önskan? Finns det något som du önskar att du hade i ditt liv som du inte har? Ser du fram emot sommaren? 

Vem är du? Är du den du skulle vilja vara? 

Jag vet inte ännu vem du är och därför vet jag inte vad jag ska säga. Men skriv till mig, så får du svar. Skriv till mig, så har du någon som lyssnar. Någon som bryr sig om vad DU har att säga. Du får berätta vad som helst. Vill du inte svara på mina frågor behöver du inte göra det, förstås. Skriv till mig om du vill prata med någon, om vad som helst. Vi kan prata om känslor och livet och hur vi mår, eller så kan vi prata om framtidsplaner och önskningar eller vädret eller politik. Jag vill prata med just dig. Så var inte blyg, jag tar emot alla. Du kan nå mig här på bloggen, facebook eller ddancinginthedark@hotmail.com. Du får naturligtvis vara anonym om du så vill. Det är ju jag i princip också, haha.

Kram till alla er!


  


Av Unia - 16 maj 2015 14:15

Jag saknar er!


    Världens bästa linjeledare!


    

       Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Unias med Blogkeen
Följ Unias med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se