Unias

Alla inlägg under mars 2014

Av Unia - 12 mars 2014 21:44

Ni vet att det kan finnas en hel del saker man tycker om att göra, och som kanske inte ens är svårt eller tar mycket tid, men som man ändå gör väldigt sällan? Fotografera är en av de sakerna för mig (jag har miljontals), och det förvånar mig eftersom jag har världens sötaste motiv hemma hos mig och tillgänglig när som helst. Så idag passade jag på att knäppa några bilder på min älskade Molle.


               

Hon älskar att ligga och sola, och jag har lite dåligt samvete för att hon inte får gå ut (ni vet förresten inte hur mycket mindre ångest det finns i mitt liv sedan Molle blivit innekatt), men jag har bestämt mig för att på allvar börja vänja henne vid selen nu, och går det bra ska jag sedan ta ut henne i det härliga vårvädret.


Fler bilder kommer imorgon.


 


Av Unia - 11 mars 2014 15:51

     

Dåliga bilder på en solnedgång som var mycket vackrare än det ser ut. Orsaken till att "Unias" ser ut så där är att jag valde att Picasa automatiskt skulle lägga vattenstämpel med mitt namn, och jag vet inte om det själv går att välja hur det ska se ut (jag använder vanligtvis inte Picasa, bara nu när tiden är kanpp och iPiccy inte vill fungera).


Igår skrev jag andra delen av modersmålet. Jag tycker själv att det gick bra, men det är ju lite svårt att själv bedöma en uppsats. Men om sensorerna tycker som min lärare borde jag nog ha chans att få E (nästbäst). Min lärare vill att jag skriver L (bäst), men jag vågar inte hoppas på det haha. Jag börjar bli riktigt trött på att hela tiden vara tvungen att läsa, men vet ni vad? Om två veckor är jag fri



 


P.s Tack till er som röstat i omröstningen, fortsätt gärna! :)

Av Unia - 9 mars 2014 18:27

TACK SVERIGE!!!


Behöver knappast säga vad jag pratar om.

Jag var så nervös, så nervös, så nervös.

Var arg på alla jury-grupper som jag 12 poäng åt Ace Wilder.

Helt otroligt nervös när det var klart och Sanna var 7 poäng under Ace. 7 poäng, tröstade min vän, det är inte mycket.

När sedan tittarrösterna började delas ut och det var så små procent i början konstaterade vi att någon skulle få mycket. Jag började ana att Sanna och Ace skulle dela på toppresultatet.

När Alcazar, Sanna och Ace var kvar utan tittarrösterna visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag tänker att Ace MÅSTE nu få tredjemest.

Men det blev Alcazar. 

Och jag skrek.

Gör inte så här mot mig! 

Jag satt ihopkurad och gjorde mig så liten som möjligt. 

Ville försvinna.

R sa att vi skulle stänga av TV:n.

NEJ!

Andas.

23,8% av rösterna, dvs. [detta antal] röster, går till... Ace Wilder! (Minns inte exakt hur de sa.)

Okej, tänkte jag, hon är åtminstone folkets favorit igen. Det kan jag leva med. För det vet jag att betyder mest för henne.

Skulle det nu räcka för att hon skulle vinna.

7 poäng, kom igen, 7 poäng.

Andas.

Andas.

Andas.

SÄG DET DÅ!

25,8% av rösterna, dvs.... 

Jag försökte inte ens räkna.

Jag klarade inte av att tänka.

Jag ser att hon flyttas uppåt på resultattavlan.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!


Ni skulle ha hört hur vi skrek. Jag tror jag aldrig har skrikit så där (av glädje) tidigare. Jag kände mig galen. Jag kunde inte fatta det. Jag skakade. Långt efter skakade jag.


Medan hon sjöng en sista gång satt jag och försökte komma ihåg att andas, försöka få pulsen ner till det normala. Kan ju inte precis säga att jag lyckades. WOW, Sanna Nielsen vann verkligen Melodifestivalen. Det var SÅ RÄTT. Så rätt, så rätt, så rätt. 


När jag kollade min telefon hade jag fått fem meddelanden. Vadå, hur kan någon tänka på mig när Sanna Nielsen vinner? Tre av dem var i och för sig av mamma, haha.

En av mina vänner sa grattis till mig när hon fick höra att Sanna vunnit, haha. 



Så vackert. En så värdig vinnare. Det kunde inte ha gått bättre. Jag stuntar i att Ace Wilder kom andra. Jag struntar i hur resten av resultatet blev. För Sanna Nielsen vann, en så otroligt förtjänad seger, och jag kunde inte vara lyckligare.

Nu gäller det bara att spara pengar till maj, för jag har på känn att jag kommer att bli tvungen att betala min telefonräkning själv efter att ha röstat på Sanna i eurovision.


Så här hade jag önskat att resultatet skulle bli:

1. Anton Ewald

2. Ace Wilder

3. Oscar Zia

SKÄMTAR!


1. Sanna Nielsen

2. Ellen Benediktson

3. Alcazar

4. Linus Svenning

5. Panetoz

6. Helena Paparizou

7. YOHIO

8. Oscar Zia

9. Ace Wilder

10. Anton Ewald


Jag måste medge att jag inte ser med så rättvisa ögon på Ace Wilder och Anton Ewald. Varför?

Ace Wilder har jag helt enkelt blivit störd på för att jag gång på gång den gångna veckan såg hur hon var etta i stället för Sanna på olika tippningar och statistiklistor över vem som skulle vinna. Löjligt, jo jag vet. Egentligen tycker jag helt okej om sången, förutom "don't wanna work, work, work..."-delen... Jag förstår bara inte hur hon plötsligt blev så populär. Alla ungdomar som inte orkar jobba antar jag.

Hahahah, ni vet inte hur mycket jag skrattade, mest av förvåning nog, när Anton Ewald kom sist både enligt internationella juryn (det var inte så konstigt) OCH enligt tittarrösterna! Jag var helt "WHAT??", han var ju sist redan när han var den enda som fått alla röster. Haha, stackarn, men det är väl bra att han kommer ner på jorden lite. Men alltså, anledningen till att jag inte ser på honom med rättvisa ögon är på grund av hans mallighet och hans "nu är jag här för att vinna"-attityd. Och nu säger han att det är medians fel att han vann. Men, han blev (visade inte åtminstone) inte sur som Danny åtminstone, jag såg en intervju där han till och med skrattade, och han säger till och med att han tycker att Sanna är bra. Inte som Dannys "How can less be more, liksom", haha. Så plus för det. Förlåt att jag jämför dem, och förlåt att jag är så elak. Jag tycker bara att det är lite överdrivet, okänsligt, onödigt och självkärt att så öppet skryta om sig själv och öppet gå ut med att man är där för att vinna, och tror att man kommer att göra det. Visst, det är ju modigt gjort, det kan jag säga. Men, nej... Var och en med sitt förstås.


Jag är hur som helst världens lyckligaste för att Sanna Nielsen vann, detta var hennes bästa låt hittills och hennes röst är så fantastisk och hon är en så härlig och äkta människa och JAG ÄLSKAR HENNE, HON ÄR BÄST! <3


Ett stoltare fan har det aldrig funnits. 




 

Av Unia - 7 mars 2014 23:09

Veckan har haft sina ups and downs, men så här sent på fredagkväll känner jag att jag har en otroligt trevlig vecka bakom mig (om man räknar att veckan slutar på fredag, i och för sig har jag ett trevligt veckoslut framför mig också). Måndagen var jag omgiven av flera vänner hela dagen, det är härligt att bo ensam, rätt i centrum, och känna att man har öppna dörrar för sina vänner. Ibland är någon hos mig när jag själv är borta, haha. och jag älskar att ha det så! Jag älskar när mina vänner är här en längre tid, det är som att ha en syster, men ändå en vän, jag har väldigt länge haft lust att göra syskon-aktiga saker med mina vänner, haha, liksom kunna göra egna saker fastän man är tillsammans. Och så är det nu, ibland åtminstone. Jag älskar mitt liv. 


På tisdagen var det huvudsakliga projektet att filma en dans till Lindsey Stirlings danstävling, hann inte med någon koreografi och det blev inte speciellt bra, och jag vann inte haha, men ni kan ju få se den i alla fall.




På onsdagen var det otroligt härligt väder! Hade sovit väldigt dåligt på natten, men klarade av dagen för det (läsningen fick dock lida lite). 


På torsdagen kom jag ordentligt igång med läsandet igen, och min motivation är tillbaka. Var på strålande humör när jag cyklade hem från dansen med musik i öronen - det är så skönt att kunna cykla igen och komma snabbare fram, och jag älskar musik!


Idag har jag hållit mig till mitt lässchema, tack för det, varit på dans, och haft min Tavi här på bastukväll (haha). Har väldigt länge längtat efter att bada bastu, har inte blivit av fastän jag har en, så bestämde mig för att göra det ikväll och vad är inte bättre än att göra det tillsammans med än vän?! Hade det väldigt mysigt och skönt. 


  we<3it


Ja, jag bestämde mig alltså för att fara på dans idag också, vilket betyder att jag haft dans fyra dagar denna vecka (+egen träning hemma). Och jag älskar det så! Jag vet att jag säger det ofta, men det är vad jag hela tiden tänker. Efter varje lektion blir min kärlek ännu större, helt galet, och jag älskar sällskapet jag har! Jag antar att jag berättade det när det var nytt, att jag nu har huvudrollen i en danspjäs som vi gör. Och nu har vi kommit ordentligt igång så jag har börjat inse vad det verkligen betyder. Jag är så lycklig! Fick ju se och lära mig lite nytt idag eftersom jag vanligtvis inte är med den här gruppen. Och det var så roligt! Jag älskar min roll och jag älskar vår "pjäs" och jag älskar att dansa och jag älskar att vara omtyckt! Och jag älskar människorna.


Dessutom ser jag nu otroligt mycket fram emot behörighetsprovet på DOCH. Oberoende av hur det går kommer det att vara så extremt roligt! Ett steg närmare min dröm, ja oberoende hur det går. För jag visar att det är det här jag vill. Och jag jobbar för det. Jag tar ett konkret steg närmare, ett steg jag aldrig tagit tidigare. Dessutom ska jag träffa en vän från språkresan senare på dagen, vilket ska bli hur kul som helst det med! Mitt i all studentskrivningsstress älskar jag mitt liv så oerhört mycket! 


Jag har bestämt mig för att göra ett inlägg (lite flummigt, vet inte riktigt inom vilken tidsram eller så) för varje röst jag får i omröstningen, alltså ett inlägg av den typ som får en röst. Så rösta rösta rösta, jag vill veta vad ni tycker! 


Tack för att ni läser, sköt om er fina människor!



 

Av Unia - 6 mars 2014 20:24

Sam Tsui: Let it go/Let her go-mashup




 

Av Unia - 5 mars 2014 19:07

I lördag är det dags för finalen i melodifestivalen, och jag längtar som en galning. Jag är redan nervös, haha.


Så här ser startfältet ut:

Anton Ewald - Natural

Ellen Benediktson - Songbird

Alcazar - Blame it on the disco

Oscar Zia - Yes we can

Linus Svenning - Bröder

Helena Paparizou - Survivor

YOHIO - To the end

Sanna Nielsen - Undo

Panetoz - Efter solsken

Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'


Om alla deltävlingar (inklusive andra chansen) hade gått som jag ville, skulle dessa vara i final:

Ellen Benediktson

Linus Svenning

Sanna Nielsen

Panetoz

Shirley Clamp

Ingen aning, Oscar Zia?

Alcazar

Janet Leon

Martin Stenmarck

Josef Johansson


Om jag fritt fick välja mellan alla 32 bidrag skulle de här 10 vara i final:

Sanna Nielsen - Undo

Ellen Benediktson - Songbird

Alcazar - Blame it on the disco

Linus Svenning - Bröder

Martin Stenmarck - När änglarna går hem

Panetoz - Efter solsken

Janet Leon - Hollow

Shirley Clamp - Burning Alive

Josef Johansson - Hela natten

Helena Paparizou - Survivor


HEJA SANNA NIELSEN! 

 

 

Av Unia - 5 mars 2014 11:45

Alla tittar, lyssnar och tar till sig.




 

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards