Unias

Alla inlägg under april 2013

Av Unia - 21 april 2013 17:12

Jag kan inte sluta förundras över hur bra den här personen är! Hon har varit med om mycket, och som läsare har man fått följa med henne genom alla hennes ups and downs. Jag har gråtit både glädjetårar och tårar av sorg hur många gånger som helst under tiden som jag läst hennes blogg. Men nuförtiden blir tårarna av sorg bara färre och färre. För det går bra för henne nu! Jag gläds av hela mitt hjärta åt hur stark honhar varit, hur mycket hon har klarat av, hur ljust det ser ut nu, och framför allt åt hur mycket viktigt hon har att säga och hur många personer hon hjälper. Jag tycker absolut att ni skall kolla in hennes blogg, jag vill bara att hela världen skall känna till henne! Jessica - En flicka som är stark.


Kramar // Unia <3

Av Unia - 21 april 2013 16:18

Jag nämnde i ett inlägg för ett tag sedan att det angående min framtid nu finns andra alternativ än VNF och sedan Sverige. Det är nämligen så att en finsk yrkesdansskola hade uppvisning för oss för några veckor sedan. Det är en treårig utbildning och därifrån blir man yrkesdansare. De tar endast in nya studerande vartannat år, och de kommer göra det just då när jag går ut gymnasiet och skall söka. 


Så jag hade värsta beslutsångesten där ett tag. Visst skulle det ju vara roligt att börja i en "riktig" dansskola genast efter gymnasiet, men jag har varit så inställd på VNF nu så länge. Dessutom skulle jag bli kvar i Finland ännu tre år efter gymnasiet om jag började i yrkesskolan. Och egentligen vill jag nog till VNF, hehe. Jag har ändå bestämt mig för att söka till båda. Jag tror att det är mycket lättare att komma in i VNF, och om jag kommer in i båda (haha) får jag ta det problemet sedan, just nu skulle jag välja VNF. Och om något väldigt underligt skulle hända, att jag kommer in i yrkesskolan men inte VNF är det ju bättre att fara dit då än att inte fara någonstans, haha. Dessutom är inträdesprov alltid nyttigt inför framtiden! :D


  

Men det var inte detta jag funderade på under min promenad idag. Då funderade jag nämligen ännu lite längre: Vad jag vill arbeta med. För jag har igen en gång kommit fram till att jag älskar att hjälpa andra. Men psykolog har jag uteslutit för länge sedan när jag insåg att jag nog antagligen inte skulle klara av det eftersom man då inte kan ha några obehandlade egna problem. Dessutom vill jag ju dansa! 

Som danslärare kan man på ett sätt hjälpa många. Tänk nu, utan min danslärare hade jag ju knappast börjat dansa, om det inte funnits någon annan danslärare här förstås. Genom att vara danslärare kan man ge andra möjligheten att finna glädjen med att dansa och hur bra dansen är för att t.ex uttrycka sig. 

En annan sak jag tänkte på var att starta någon sorts dansterapi. Hur det skulle gå till vet jag inte ännu, skulle jag dansa för andra, eller skulle jag låta andra dansa, eller både och? Haha jag vet inte, men dansterapi låter ju nästan som ett drömyrke. Men att dansa i melodifestivalen är nog fortfarande min högsta dröm. :)


Fotograf

Kramar // Unia <3

Av Unia - 21 april 2013 14:15

Fastän jag är en vintermänniska och älskar snö (över allt annat tänkte jag säga, men kanske ändå inte helt... Dans, Molle och vänner går nog över <3) kan jag bli galet glad när våren kommer. Dock tycker jag att solen kunde göra allt jobb, strunta i att det tar längre tid då, men det är ju så mycket härligare! Den här veckan har bestått av massor av regn och gråa dagar, usch. Men idag skiner solen! Och jag bestämde mig för att gå ut och gå med hunden, något jag gör allt för sällan. Det är så mycket lättare att sitta inne framför datorn och ruttna bort under veckosluten, eller hur? Men åh, så härligt det var idag! Hade först tänkt gå endast en liten runda, men när jag kom till vägskälet där jag skulle vika upp för att sedan i princip börja gå tillbaka gjorde jag det galna beslutet att gå den längre rundan. Jag spelade musik, solen sken, det var supervarmt, fjärilarna flög omkring och tussilagorna sken upp dikeskanterna. Bara så underbart! 


  Jag har inga bilder på Niksu och mig, så får bli några gamla på Tiara och mig istället. :)


Jag fylls av energi på sådana promenader, och får då emellanåt lust att bara springa för allt vad benen bär. Det hade Niksu inget emot, och en nästan ettårig schäfer springer ganska snabbt, och att bara låta mig dras med var en så otroligt härlig frihetskänsla! Visst är man alltid lite rädd för att man plötsligt inte skall hinna med och falla omkull, men det är ändå så väldigt roligt att bara ge allt man har och springa helt fullt. Haha, alltså så roligt! :D Rekommenderar att prova på det om ni inte gjort det.


 


Nu skall jag försöka få något nyttigt gjort. Har så mycket energi för allt möjligt! Tror jag skall ta tillfället i akt och göra läxor först, så får vi se vad jag hittar på sedan. Kommer kanske ett inlägg om framtidsdrömmar/-planer senare idag, man kan tänka så mycket när man är ut och gå. Åh, om ni inte vet vad ni skall göra, ta en promenad i detta härliga vårväder! :)


 


Kramar // Unia <3

Av Unia - 20 april 2013 16:15

I tyskan fick vi en uppgift att fortsätta på en berättelse som fanns given i boken. Vi skulle bara skriva 80-100 ord (jag skrev lite över gränsen, haha ofc), och den är inte speciellt... utvecklad och unik, om vi säger så. Men eftersom det finns människor som vill att jag skriver noveller här på bloggen tänkte jag att ni ju kan få läsa den, haha. Och jag tror inte så många av er kan tyska, så snäll som jag är gör jag en fri översättning. 


Texten som fanns färdigt:


Jag var i Supermarket och handlade. När jag var färdig och kom tillbaka till min bil kunde jag inte tro mina ögon! Förardörren till min urgamla bil stod öppen. Försiktigt gick jag närmare och såg en gammal man sitta i min bil. Högt frågade jag honom: "Vad gör Ni där?" Han såg på mig och svarade: "Jag vill/skall fara iväg!" Jag blev riktigt arg och frågade honom: "Med MIN bil?"


Min fortsättning:


Mannen skrattade åt mig, och sade skrattande "Vad tror du? Varför skulle jag köra iväg med DIN bil?" Jag blev lättad, men så blev mannen plötsligt arg. "Såklart skall jag fara med din bil, och du skall komma med." Nu blev jag väldigt rädd. "Nå, kommer du?" Jag stirrade på mannen. Var han allvarlig?

När jag inte gjorde något blev mannen ännu argare. Han steg ut ur bilen, öppnade bakdörren och knuffade in mig. Det gjorde ont och jag visste inte vad jag skulle göra. Mannen band fast mig, så att jag inte kunde röra mig, och tog mina nycklar. Sedan stängde han dörren och startade bilen.

Vart skulle han föra mig?


Tadaa! xD Vilka skills jag har ^^ Nåja, idén med denna var trots allt bara att vi ska lära oss skriva på tyska. :P

Kramar // Unia <3



Av Unia - 20 april 2013 14:54

Ibland skulle det verkligen vara skönt med någon som berättar åt en exakt vad som är det rätta att göra...


Kramar // Unia <3


P.s Märkte att någon har svarat "Annat" i min omröstning, kan du som gjort det vara så snäll och säga vad du skulle vilja se i min blogg? :) D.s

Av Unia - 18 april 2013 21:19

Jag MÅSTE tipsa er om Sanna Nielsens nyast skiva, jag köpte den på konserten (hade sökt den länge, men tror ni jag hittade den i detta finska land?!), och åh den är bara för underbar! Den heter Vinternatten, och är egentligen ett julalbum, men det finns andra låtar också, som jag har programmerat in på min CD-spleare och spelar varje kväll medan jag somnar. Och alltså allvarligt, den här skivan är PERFEKT om man känner sig stressad (så skönt i provperioden!) eller känner att man behöver tröst. Och den är så vacker. <3 Hela jag fylls av ett lugn när jag lyssnar på Sannas otroliga röst och Jockes vackra gitarrspelande. En obeskrivlig känsla. Väldigt skönt efter en sådan här dag som varit väldigt känslofylld, både åt det positiva och det negativa hållet. Så nu skall jag gå och sova, har blivit korta nätter denna vecka. Fredag imorgon!


Min favorit från skivan just nu, varierar ungefär från dag till dag, heh.



Take care. <3


Kramar // Unia <3

Av Unia - 18 april 2013 09:15

Okej, blev övertalad att ladda upp den nu... ;) Ni vet antagligen redan det mesta om den här dansen, men tänker ändå berätta bakgrunden till den nu, nu när den är färdig eftersom allting kanske inte blev så som jag först hade tänkt.


Så i skolan hade vi en vecka som vi ägnar oss åt något som vi kallar intensivstudier. Man får göra i princip vad som helst, fördjupa oss i något som intresserar oss. Ofta åker man med språkgrupperna till landet man "studerar", i fjol åkte ju jag med andra tyskastuderande till Tyskland. Men det sker bara vartannat år, så i år fick jag hitta på något eget. Så fort jag fått klart att jag inte behövde ha min gymnastiklärare som handledare var jag säker på att jag ville göra något som har med dans att göra (och alla svimmar av förvåning!). Vad var ganska länge oklart... Några punkter ville jag ha med: Besök till VNF, koreografera en dans, och that's kind of it. xD I VNF skulle jag få se på balett och nutidsdans, så då tänkte jag först att jag kunde göra ett arbete om skillnader mellan balett, nutidsdans och modern dans. I koreografin skulle jag ha med något från alla dessa stilar. Men så kom den där dagen när vi skulle improvisera fult på danslektionen, och jag ändrade mig. Planen var då att skriva om hur den moderna dansen uppkom från baletten, och göra en dans med fokusering på friheten som modern dans tillåter, till skillnad från baletten. Dessutom skulle jag inspireras av monster och dylikt. 


Dagen i VNF ändrades men jag höll ändå fast i mitt projekt. Musiken blev inte som jag hade tänkt mig, men det fick ändå fungera. Jag fann inte samma känsla som då när jag improviserade på danslektionen, men det blev okej ändå. Och det var superroligt att göra en dans på det här sättet! Jag jobbade på ett helt annat sätt än jag brukar, och fick utforska nya sidor hos mig själv. Jag har skrattat ganska mycket för mig själv i alla fall... Och det var superroligt att få dansa så mycket under en vecka! :D


Well, men nu skall ni få se dansen! Och, det är okej att skratta, det gjorde jag också i början, nu har jag sett den så många gånger så jag börjar nästan tycka att den är helt normal, haha.



Kramar // Unia <3

Av Unia - 17 april 2013 20:32

Wow, fixar lite, och blev riktigt nöjd med detta. Det är bara grunden, ni kommer nog få se allting när det är klart, men vill bara visa er det här nu, för jag är en skrytmåns xD


 

Kramar // Unia <3


Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards