Unias

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

"True friendship is like a rose: we don't realize its beauty until it fades. " - Evelyn Loeb

Av Unia - 25 oktober 2012 14:45





När jag städade mitt rum tänkte jag slänga ut en ros som hade vissnat, men så insåg jag en så bra fotomodell jag hade hittat. Så jag experimenterade lite, och här kommer resutlatet! (De är oredigerade)


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag fick fint väder idag! Det har jag utnyttjat med en promenad i skogen med Viivi och kameran - bilder kommer. Vi var ute i ca 1½ timme, såå skönt! Nu är jag supertrött haha, tror jag ska läsa lite, eller skriva. Igår i skolan fick jag faktiskt början till prologen! *Stolt* Men nu har jag en fråga till er; Tycker ni jag ska skriva i första person (jag) eller i tredje person (hon, han)? Jag har bestämt att jag tänker försöka skriva i presens, men kan inte bestämma mig för i vilken person... Så tar gärna emot era önskemål och/eller tips! :) 

Och så undrar jag en annan sak också, vill ni att jag publicerar del för del vartefter jag skriver, och riskerar lååånga mellanrum mellan delarna, eller att jag skriver klart allting, och sedan publicerar jag del för del regelbundet (tror det blir bäst resultat så också, för då kan jag ju finslipa och så sen när hela berättelsen är färdig)? Vad tycker ni?


Kramar // Unia <3


 
 
Karin

Karin

25 oktober 2012 17:53

Jag tycker du ska skriva hela novellen klar, i första person, och sedan publicera del för del :D

http://www.kajsakavat-karin.blogspot.com

Unia

25 oktober 2012 21:42

Okej, tack för din åsikt :D Tror de blir så också :)

 
Ronja

Ronja

25 oktober 2012 21:11

Jag tror att det skulle vara lättare att skriva i jag form, bara för att det är enklare att skriva och oftast när i alla fall jag har försökt att skriva i h*n form så blandar jag bort mig och skriver ändå i jag form :) och som läsare är det lättare att relatera till storyn om den är skriven i jag form :)

http://leijonapentu.ratata.fi

Unia

25 oktober 2012 21:42

Jo, det är sant, tack! :) Tror nog jag skriver i första person :)

 
Fjompen

Fjompen

25 oktober 2012 22:02

Tja, personligen tycker jag det är jobbigt att läsa förstaperson blandad med presens. Det är lite överanvänt. :P Men du gör som du vill.
Och det där som Ronja sa håller jag tyvärr inte med om, den enklaste formen brukar anses vara tredjeperson. Då får författaren mycket större frihet och kan beskriva saker och händelser på ett annat sätt än vad man kan i förstaperson.
Och det att man lättare relaterar bara för att det är förstaperson håller jag inte med om heller, jag har läst böcker skrivna ur förstaperson som jag inte alls kunnat relatera till alls, så det beror faktiskt på författaren. Plus att det är svårare att utveckla karaktären som man "sitter i" när den är berättaren och en del utav händelserna samtidigt. (Från min erfarenhet xD)
Inte alla klarar heller av förstaperson på ett bra sätt, så ...
Nu säger inte jag att jag tvivlar på dina förmågor, Unia, utan det är mer som råd xD
Du gör förstås som du vill, och när du får den här kommentaren har du säkert fått en bra idé och orkar inte tänka om xD

http://fjompen.bloggplatsen.se

Unia

26 oktober 2012 16:20

Tack Fjompen! :D Jag ska testa mig fram och se vad som passar mig och min berättelse bäst :)

 
SirL

SirL

26 oktober 2012 16:34

Första eller tredje person spelar ingen roll :P
Men du kan se till att du skriver några delar i förväg innan du börjar publicera dom, så att du är säker på att du kan avsluta historien :P

http://myloveforwriting.bloggplatsen.se

Unia

26 oktober 2012 16:54

Jo det är nog en bra idé ;) Tror jag skriver hela färdig först så att jag som sagt kan finslipa och så innan jag publicerar något :) Tack för dina åsikter! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Unia - 8 mars 2017 20:50

Hejsan! Jag ser att flera ännu tittar in här, trots att jag flyttat min blogg till nouw. Här kommer några tips om inlägg som finns på min nya blogg:     Varför sminkar jag inte mig?   Singapore, mitt hem i höst   7 tips: Så här...

Av Unia - 11 oktober 2016 14:06

Jag började blogga här för lite mera än fyra år sedan. Min presentation av mig själv såg då ut så här:   "Jag är en flicka från svenskfinland som kallar mig Unia, jag dansar modern dans och skriver (mestadels brev, men ska försöka komma igång med...

Av Unia - 15 augusti 2016 19:40

Efter att jag ätit middag idag ville jag gå ut, solen sken och jag vill ta vara på den så länge den visar sig. Hade svårt att bestämma mig för om jag skulle gå på promenad, gå till skogen och plocka svamp/blåbär, eller sitta ute och göra något produk...

Av Unia - 27 juli 2016 22:18

Snubblade nyss över denna dansvideo, och den är så otroligt bra att jag bara måste dela den med er. Njut!   ...

Av Unia - 9 juli 2016 21:11


Gissa om jag varit lycklig denna vecka?     Den här sommaren blir nog helt underbar, trots allt. Mitt första läger var SÅ härligt, och denna vecka har varit lika härlig på ett annat sätt. Stockholm, Mariehamn, Allsång på Skansen, och bästa v...

Presentation


Välkommen! Här får du läsa om hur det kan vara att vara en liten flicka med ett stort sinne. Förutom text delar jag också med mig av bilder jag tagit, musik jag tycker om och annat jag känner för att dela. Hoppas att du trivs! :)

Translate

Omröstning

Till vilken bloggportal tycker du att jag ska flytta?
 Nouw
 Blogg.se
 Blogspot/blogger
 Wordpress
 Ratata
 For.me
 Finest
 Myshowroom
 Egen gratis domän
 Annan? Kommentera i så fall!

Fråga mig

27 besvarade frågor

Säg hej! :)

Kategorier

Senaste inläggen

Här borde du klicka! :)

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tiden flyger iväg

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards